Læsetid: 2 min.

K'NYT

11. august 2001


Hæderspris til belgisk klovn
*Den belgiske verdensklovn Toto Chabri bliver den fjerde modtager af den internationale klovnepris The World Artist and Clown Award, der uddeles søndag eftermiddag på Bakken. Hædersprisen gives i Charlie Rivels minde og er en livspris, der tildeles kunstnere, som gennem hele deres karriere har betydet meget for klovne- og cirkusbranchen. The World Artist and Clown Award blev første gang uddelt i 1998 til Oleg Popov. Udover livsprisen uddeles der søndag en talentpris, som i år går til Les Frères Taquins, der består af belgierne Oliver Taquin og Oliver Dechaveau.

Færre pladser i Operahuset
*Af hensyn til akustikken bliver det omdiskuterede operahus i København mindre end oprindelig planlagt. Underdirektør Bo Wildfang, A.P. Møller, siger til Weekendavisen, at huset skal have 1.400-1.500 tilskuerpladser, godt 400 færre end i det første forslag. Det Kgl. Teater er i gang med forberedelserne til det nye operahus, som skal stå klar i 2005.

Pridefest i Den Grå Hal
*Op mod 2.000 festfrådende lesbiske og bøsser slipper monstret løs lørdag 18. august i Den Grå Hal på Christiania, hvor Metamorphosis afholder den officielle fest i forbindelse med den årlige begivenhed Mermaid Pride. Et citat fra pressemeddelelsen: »Vi er mange forskelligartede grupperinger under samme lyserøde paraply. Derfor er det vigtigt, at der er noget for enhver smag: For læderbøsser, femmes, butch dykes, bomuldsbøsser og drags. Sammen kan vi fejre vores ret til at være forskellige. Af særlige features kan nævnes: Espuma (husk håndklæde!), Chillout Lounge, Lesbisk Legeland og to darkrooms – også et til kvinder.«

Thorups Bonsai på tysk
*Kirsten Thorups roman Bonsai er blevet solgt til udgivelse i Tyskland. Tidligere er rettighederne blevet solgt til Sverige, Norge, Holland og Letland. Bonsai, der er beretningen om Nina og hendes bisksuelle mand Stefans ægteskabsforløb med tragedier, forklædninger og en besættelse, der forfølges helt ind i døden, kom på dansk sidste år og er i skrivende stund trykt i 63.000 eksemplarer.

Engell har et standpunkt
*Hans Engell, tidligere konservativ minister og i dag chefredaktør på Ekstra Bladet, bliver en række af efterårets onsdage på DR2 vært i programmet Man har et standpunkt... Titlen hentyder et berømt citat af Jens Otto Krag. Den brøsige herre udtaler: »Det er spændende, at jeg skal møde personer, der har foretaget store kolbøtter i livet præcis som jeg selv.«

Koreansk pris til dansk keramik
*Fire danske keramikere har modtaget prestigefyldte præmier ved verdens første keramikbiennale, der for indeværende afholdes i Sydkorea. De er: Birgitte Börjeson, Hans Börjeson, Bodil Manz og Helle Lund-Hansen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her