Læsetid: 2 min.

K'NYT

8. august 2001


Årets balletbegivenhed
*Alle balletelskere må slå kryds i kalenderen ved 22. og 23. september, hvor en balletgalla vil præsentere danske og udenlandske stjerner i et drømme-program. Johan Kobborg, der høster vognlæs af roser hos de engelske anmeldere for sin dans i Covent Garden samler verdensberømte kolleger til højdepunkterne i ballethistorien: Balanchines Agon, Giselle, pas de deux af Don Quixote, MacMillans Manon og meget mere. Kirovs tiljublede Igor Zelensky danser med Svetlana Zakharova, Royal Ballets tindrende babyballerina Alina Cojocaru optræder i Blomsterfesten i Genzano og Manon med Kobborg selv, Carlos Acosta er partner for Silja Schandorff og Ivan Putrov er rosendrømmen. Det bliver som at få frit lejde i en slikbutik!cc

Megaforskud for Clinton-erindringer
*Cigarentusiasten fra Little Rock, Arkansas, ryger nu op på siden af sin hustru, Hillary, hvad forskud for endnu uskrevne bøger angår: Over 8 mio. dollar skulle eks-præsidenten angiveligt kunne stikke i foret, når den netop nu foregående auktionering af rettighederne er overstået om små to uger. I følge New York Times deltager flere forlag i kapløbet om guldgåsen, men kun Random House, der er en del af Bertelsmann-gruppen, indrømmer deres interesse. Rekorden for forskud på erindringsbøger, 8,5 mio. $, indehaves af den katolske kirkes krumbøjede overhoved.

75 år med Hvedekorn
*»Talenternes fristed«, Hvedekorn, det sejlivede tidsskrift for ung dansk grafik og lyrik, fylder i år 75, hvilket fejres med et jubilæumsnummer, hvor den nuværende redaktør Annemette Kure Andersen har udvalgt digte fra Tom Kristensen til Anders Søgaard. I årenes løb har tidsskriftet heddet Klinte, Ung Dansk Litteratur, Vild Hvede (1930-52) og nu Hvedekorn og er blevet redigeret af Knud Bruun-Rasmussen, Johannes Weltzer, Viggo F. Møller, Halfdan Rasmussen, Ernst Clausen, Poul Borum og nu Andreas Brøgger og Annemette Kure Andersen.

Gøteborgs politi bag humorpris
*Hver år får Gøteborgs bystyre hjælp fra en udvalgt faggruppe til at uddele en humorpris, Svenska Humorpriset. I år var det så de ellers ikke synderligt morsomme gøteborgske panserbassers tur, og de valgte tegneren Gary Larsons Langt Ude-serie samt nogle formentlig svenske tingester ved navn Galenskaparna, After Shave og Maria Lundquist.

Jacob Holdt på Arken
*I aften kl. 18.30 på Arken i Ishøj kan man høre fotografen Jacob Holdt fortælle om sine Amerikanske Billeder.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu