Læsetid: 2 min.

K'NYT

8. august 2001


Årets balletbegivenhed
*Alle balletelskere må slå kryds i kalenderen ved 22. og 23. september, hvor en balletgalla vil præsentere danske og udenlandske stjerner i et drømme-program. Johan Kobborg, der høster vognlæs af roser hos de engelske anmeldere for sin dans i Covent Garden samler verdensberømte kolleger til højdepunkterne i ballethistorien: Balanchines Agon, Giselle, pas de deux af Don Quixote, MacMillans Manon og meget mere. Kirovs tiljublede Igor Zelensky danser med Svetlana Zakharova, Royal Ballets tindrende babyballerina Alina Cojocaru optræder i Blomsterfesten i Genzano og Manon med Kobborg selv, Carlos Acosta er partner for Silja Schandorff og Ivan Putrov er rosendrømmen. Det bliver som at få frit lejde i en slikbutik!cc

Megaforskud for Clinton-erindringer
*Cigarentusiasten fra Little Rock, Arkansas, ryger nu op på siden af sin hustru, Hillary, hvad forskud for endnu uskrevne bøger angår: Over 8 mio. dollar skulle eks-præsidenten angiveligt kunne stikke i foret, når den netop nu foregående auktionering af rettighederne er overstået om små to uger. I følge New York Times deltager flere forlag i kapløbet om guldgåsen, men kun Random House, der er en del af Bertelsmann-gruppen, indrømmer deres interesse. Rekorden for forskud på erindringsbøger, 8,5 mio. $, indehaves af den katolske kirkes krumbøjede overhoved.

75 år med Hvedekorn
*»Talenternes fristed«, Hvedekorn, det sejlivede tidsskrift for ung dansk grafik og lyrik, fylder i år 75, hvilket fejres med et jubilæumsnummer, hvor den nuværende redaktør Annemette Kure Andersen har udvalgt digte fra Tom Kristensen til Anders Søgaard. I årenes løb har tidsskriftet heddet Klinte, Ung Dansk Litteratur, Vild Hvede (1930-52) og nu Hvedekorn og er blevet redigeret af Knud Bruun-Rasmussen, Johannes Weltzer, Viggo F. Møller, Halfdan Rasmussen, Ernst Clausen, Poul Borum og nu Andreas Brøgger og Annemette Kure Andersen.

Gøteborgs politi bag humorpris
*Hver år får Gøteborgs bystyre hjælp fra en udvalgt faggruppe til at uddele en humorpris, Svenska Humorpriset. I år var det så de ellers ikke synderligt morsomme gøteborgske panserbassers tur, og de valgte tegneren Gary Larsons Langt Ude-serie samt nogle formentlig svenske tingester ved navn Galenskaparna, After Shave og Maria Lundquist.

Jacob Holdt på Arken
*I aften kl. 18.30 på Arken i Ishøj kan man høre fotografen Jacob Holdt fortælle om sine Amerikanske Billeder.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Folketingsvalget er forbi, men magten skal stadig holdes i ørerne.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement. Første måned er gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu