Læsetid: 2 min.

K'NYT

25. august 2001


Pleijels Nevermore på dansk
*I går udkom den dansksprogede version af Lord Nevermore af Agneta Pleijel (Stockholm, 1940), en bog, der i vinters var indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris. Dengang kaldte Torben Brostrøm i nærværende organ bogen for en »kosmopolitisk storroman« og uddybede: »(bogen) lever sit forunderligt gribende liv i sansningen. musikaliteten og humoren, der rækker langt ind i tragedien.« Og: »Mærkelig fortrøstsningsfuld i sin styrke.« Gå i arkivet på www.information.dk, hvis De vil læse mere. pa

Kunst i netværks-samfundet
*I februar nedsatte kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen en arbejdsgruppe, der skulle belyse kunsten og kulturens forhold til Nettet og de digitale medier. Arbejdsgruppen bestod af formand Lone Dybkjær og en række kunstnere og IT-kyndige. I juli offentliggjordes en foreløbig redegørelse betitlet »Kunst i netværkssamfundet«, som nu skal drøftes på en konference 28. august kl. 13-18 i Charlottenborgs festsal. Konferencen er lukket for offentligheden, men vil kunne følges via direkte web-tv på www.kum.dklb

Den 5. radiokanal er på vej
*Den 4. landsdækkende kanal går i luften 1. september og allerede nu tales der om den næste: Nyhedsdækningen bliver afgørende for tildelingen, hvis udbudsmateriale bliver offentliggjort til efteråret. Niveauet, Radio og TV-nævnet vil måle efter, er et kvalitetsgennemsnit af DR’s P1 og P4, dog kun hvad nyhedsstoffet angår; baggrundsprogrammer med f.eks. Orienterings standard kræves ikke. Nabolandende skal tages med på råd, når FM-frekvenserne omlægges, og her mener tyskerne, at den nye kanal vil genere nogle af deres, hvilket kan få den konsekvens, at grænseområderne ikke bliver dækket ind.

Antikvariat.net er stort hit
*Søgning hos de 70 skandinaviske antikvariater, som er medlemmer af International League of Antiquarian Booksellers er et kæmpe hit blandt bogkøberne. Der kan ledes lynhurtigt og sammenlignes priser blandt mere end 419.000 titler på hjemmesiden. »En lille revolution for branchen,« kaldes det.

Ny bestyrelse for Udviklingsfonden
*Kulturministeriets Udviklingsfond har fået en ny bestyrelse for de næste tre år: Formand bliver journalist og tidl. MF for K Connie Hedegaard. De øvrige er: Ouafa Rian, projektmager, Karin Søndergaard, multimediekunstner, Lars Qvortrup, professor, Ellen Nymann, skuespiller, Helle Frøsig, billedkunstner, Rubén Palma, dramatiker og forfatter, Ane Mette Ruge, billedkunstner og Jan Ole Traasdahl, musiker. Ministeriet har udnævnt den ene halvdel, diverse råd og nævn den anden. Fonden skal støtte det nyskabende, anderledes og tværgående inden for kunst- og kulturlivet med ca. 23 mio. kr. årligt.

Istanbul-biennale
*21. september til 17. november åbner den 7. internationale Istanbul Biennale. Det gennemgående tema, som er undfanget af kuratoren Yuko Hasegawa, er ’flugten fra egoet’. Den udstillede kunst stiller spørgsmål til, hvorledes vi kan frigøre os fra vores egoer og samtidig bevare selvfølelsen. 63 internationale samtidskunstnere bidrager, heraf 9 kunstnergrupper. Fra Danmark deltager kunstnerduoen Ingar Dragset & Michael Elmgreen. Mere info på:
www.istfest.orglb

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu