Læsetid: 2 min.

K'NYT

23. august 2001


Kvadratroden af Hedda Gabler
*Den århusianske teaterinstruktør og manuskriptforfatter Thomas Trier har tidligere tacklet verdensdramatikken i forbindelse med Århus Festuge. Med sine ambitiøse gennemskrivninger af Hamlet, Faust og Danton har han betonet nutidige problematikker og moderne psykologi i klassikerne. Ofte sat op med visuel flair. Nu er han tilbage med sin udgave af Ibsens Hedda Gabler, der har premiere et par dage forud for Århus Festuges officielle start. Kvadratroden af Hedda er en opdatering af Ibsens realistiske dagligstuestykke, her et om drama om kærlighed og sex i en digital tidsalder, der trækker på en lang række andre genrer og medier: Videoinstallation, billedprojektion, surrealisme, ekspressionisme, quiz-show og science fiction. Intet mindre. På scenen ses kompetente kræfter som Charlotte Toft, Kenneth Carmohn, Bolette Schrøder, Ken Vedsegaard m.fl. Teatret Veras Øje spiller forestillingen på Entré Scenen i Grønnegade fra den 29. august og frem til 8. september. Senere gæstespilles på Kaleidoskop i København. jso

Bournonville-legat til ung danser
*Hans udstråling er moderne og fræk, hans spring er lette og dristige: Morten Eggert er en danser, man lægger mærke til.
I tirsdags fejredes August Bournonvilles fødselsdag for 196. gang, og balletmesterens legat blev tildelt et af de få unge talenter, uddannet på teatrets skole, som man venter sig en selvstændig indsats i Bournonville-repertoiret af. Legatet skal anvendes til videreuddannelse i udlandet. cc

Mange kokke på Jaggers nye skive
*Rolling stones’ bredmundede forsangers første soloplade i otte år, Goddess in the Doorway, skulle ramme butikkerne til november. På skiven gæsteoptræder bl.a. Bono, Wyclef Jean, Pete Townshend og Lenny Kravitz. Der er foreløbig ingen turnéplaner.

Genius-pris til Viden Om
*DR’s videnskabsprogram tildeles fredag Genius-prisen af Danske Videnskabsjournalister. Forskningsminister Birte Weiss overrækker.

Cubansk dans på Lille Vega
*5. august kl. 15.30 på Lille Vega optræder den cubanske børnedansegruppe Omo Olorum, og bagefter er der workshop for forældre plus deres blandingsprodukter.

Markedsdage i Nørrebroparken
*Det ydre Nørrebro er også et kulturelt sted, hvilket bevises i weekenden, hvor der er markedsdage i Nørrebroparken med tonsvis af underholdning til at få forbruget til at glide lidt lettere.

Karen Blixen på Nettet
*Forfatterindens museum Rungstedlund har åbnet en hjemmeside, hvor man kan læse diverse ord om og af baronessen. Adressen er www.karen-blixen.dk.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her