Læsetid: 2 min.

K'NYT

15. august 2001


Københavnerteatre går sammen
*De ti største københavnske teatre har slået sig sammen for at få flere danskere i teatret. På et pressemøde tirsdag præsenterede direktørerne for Aveny T, Betty Nansen Teatret, Bellevue Teatret, Det Ny Teater, Folketeatret, Gladsaxe Teatret, Nørrebros Teater, Privatteatret, Rialto Teatret og Østre Gasværk den nye strategi, hvor de selv står for markedsføringen af årets teaterstykker, mens Arte fortsat stadig står for billet- og abonnementsordninger. 19. august vil brochuren »Teaterliv« blive distribueret som tillæg i Politiken og Berlingske Tidende. Det kan ligeledes fås på teatrene og hos Arte. Samme dag holder de 10 teatre åbent hus og hjemmesiden www.teaterliv.dk åbner.

Eminem på lokum i Bloomingdales
*Detroit-rapperen Eminem blev bedt om at udsmykke et udstillingsvindue hos det mondæne stormagasin Bloomingdales i New York, og han foreslog en mannequindukke af ham selv, der sidder på et lokum og gør klar til at benytte en rulle toiletpapir, hvorpå to af den unge musikers yndlingshadeobjekter er aftrykt, nemlig poptøserne Britney Spears og Cristina Aguilera, men stormagasinet sagde nej. Så foreslog han en anden lokumsscene, hvor følgende stod skrevet på væggen: »For a good time, call Britney...« Men heller ikke det ville man lægge vinduer til. Der forhandles stadig.

FN-ambassadører fra Vesterbro
*Sanggruppen fra Vesterbro Ungdomsgård er blevet udnævnt til ambassadører for FN’s racismekampagne 2001. 23. august rejser 45 børn, unge og voksne til Pretoria og Durban i Sydafrika for at optræde ved FN’s Verdenskonference imod racisme, foruden at give en række skolekoncerter rundt omkring i landet. Ved hjemkomsten skulle den 24. skive var klar til udsending. Titlen bliver Heksedans.

Humanistisk filmpris
*Under Odense Filmfestival i 1999 indstiftedes Humanistprisen som en protest mod filmverdenens overfladiskhed. Denne pris er nu blevet uddelt for tredje gang, og vinderen blev den norske instruktør Knut Erik Jensen for hans film Cool and crazy, der handler om et mandskor fra Berlevåg i Nordnorge, tæt på den russiske grænse. Filmen er i Norge blevet set af mere end 600.000 og får dansk premiere til november.

Tivoli har fødselsdag i dag
*I dag fylder Tivoli 158 år, hvilket markeres med diverse rabatordninger, sang og dans, Plæne-forestillinger, festfyrværkeri og overrækkelsen af Folmer Jensens Musiklegat til sopranen Eva Johansson.

In the making
*Foruden seminar og workshop byder dagens program ved lyrikfestivalen på to oplæsninger: kl. 19.30 læser David Lehman og Niels Frank op på Louisiana, og kl. 22 læser følgende op på The Lab, Vesterbrogade 107B: Lytle Shaw, Juliana Spahr, Morti Vizki, Christian Dorph, Niels Lyngsø, Hans-Erik Larsen og Mette Moestrup.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu