Læsetid: 1 min.

Mertz til Vikingeland

15. august 2001

Der er gang i de gamle avantgardister fra 50’erne og 60’erne, heriblandt Albert Mertz (1920-90). Fra 1. september og frem til 1. oktober udstilles hans værker i det lille Galleri Kambur der ligger midt i det storslåede
islandske landskab. Albert Mertz opfattede ’kunsten’ som et fælles menneskeligt anliggende, en speciel ’videnskab’ om det at være menneske i verden. Den amerikanske konceptkunstner Lawrence Weiner ledsager udstillingen med essayet »I Never Did Ask Albert Why Red & Why Blue?«, men Mertz skrev kort før sin død: »Rødt/blåt – jeg valgte i sin tid de to farver, fordi de var klare og distinkte og meget lidt naturassocierede...«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her