Læsetid: 1 min.

Ny chef på plads

Berlingske fik i går ny chefredaktør
15. august 2001


I går blev der sat punktum for måneders spekulation om, hvem der skal afløse Peter Wivel som ansvarshavende redaktør for Berlingske Tidende. Til fanfarerne af en historisk omfattende sparerunde blev Karsten Madsen udnævnt til journalistisk og administerende topchef.
Med udnævnelsen af den 47-årige chefredaktør på JyskeVestkysten til den prestigiøse post i Pilestræde har det chefredaktionelle kredsløb i Danmark igen været i sving. Madsen, i politiske og kollegiale kredse kendt som Dobbelt-Madsen, har før jobbet i Esbjerg bestridt så forskellige job som Socialdemokratiets pressesekretær, medlem af chefredaktionen på B.T., souschef på Bornholms Tidende, politisk reporter på Ekstra Bladet, og chefredaktør og adm. direktør for Fyns Amts Avis 1997-99. Karsten Madsen har sideløbende arbejdet som kommentator for bl.a. Børsen og Børsens Nyhedsmagasin.
Argumenterne for ansættelsen af Madsen vurderes af iagttagere som indlysende: Han kunne hentes fra et andet blad indenfor Berlingske-koncernen. Og som solid slider og indehaver af et imponerende korpus, fremtræder Dobbelt-Madsen som en, der vil kunne tåle mosten og ikke går i panik over branchens hårde tider.
Datoen for Madsens tiltrædelse fastlægges senere. Søren Østergaard, der er konstitueret som ansvarshavende, fortsætter indtil videre.
Direktionen i Berlingske Tidende A/S vil efter den kommende chefredaktørs tiltrædelse bestå af Karsten Madsen og kommerciel direktør Søren Jacobsen.Inf.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her