Læsetid: 2 min.

web.hvad.hvor

17. august 2001

http://landow.stg.brown.edu
*På National University of Singapore sidder George P. Landow, som er professor i engelsk og digital kultur. Landow har blandt andet udgivet internet-hovedværket Hypertext in Hypertext og den elektroniske version Hypertext 2.0 (Johns Hopkins, 1994), et elektronisk akademisk værk, der udforsker hypertekstens muligheder med deltagelse af alt fra studenter til Msieur Jacques Derrida. Et kæmpe indhold og en usædvanlig funktionalitet går op i en højere enhed på de tre webbaser, som Landow med sine studerende har konstrueret: The Victorian Web, Cyberspace, Hypertext and Critical Theory og Postimperial and Postcolonial Literature in English. lfk

www.mg.co.za/mg/art
*Er man interesseret i skarpe kommentarer fra hestens egen mund, har den sydafrikanske ugeavis The Mail & Guardian en omfattende hjemmeside. M&Gs politiske analyser, både af Sydafrika og af hele regionen, er af meget høj kvalitet. Det samme er bogsiderne, der gennem årene har været forum for de litterære debatter, der i Sydafrika – hvor forfattere som Nadine Gordimer, Andre Brink, J.M. Coetzee og Breyten Breytenbach har været lige så politisk afgørende personligheder som litterære stilskabere – spiller en central rolle. lfk

www.villagevoice.com/books
*I New York er litteratur lige så hip som hiphop, hvilket tilstrømningen til alt fra poetry slams i Brooklyns støvede baglokaler til The Moths jetset-fortælleraftener blot er eksempler på. Gevinsterne ved at læse om bøger på newyorker-avisen The Village Voices hjemmeside er mangfoldige: Village Voice er noget så fornøjeligt som både trendy, seriøs og kompromisløst politisk. Og det energiske litterære miljø, der centrerer sig omkring Manhattan, har ikke langt til redaktionslokalet. Endelig er der sidegevinster: Avisens musik-, teater- og featuresider er lige så spændende som bogsiderne. lfk

www.pabbis.com
*Vi slutter af med ugens fund: Parents Against Bad Books In Schools (gæt selv hvorfra) har lavet en forældreside mod slemme bøger. Her kan alle over 18 komme med forslag til bøger, som de synes er slemme efter devisen: »Det slemme er det, som du synes er slemt.« Listen er meget udførlig og indeholder lange, slemme citater af forfattere som Toni Morrison, Gabriel Garcia Marques, Wilbur Smith og ham, der har skrevet Shogun. Den æggende, pirrende fornemmelse ved at finde, nedskrive og uploade de slemme ord til hjemmesiden er ikke omtalt. Jeg vil især anbefale www.pabbis.com til alle børn, der ikke må læse frække bøger for deres forældre.lfk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her