Læsetid: 1 min.

Bedste bud

7. september 2001


(2. sektion)

*The Wild West er en udstilling, der belyser, hvordan kunsten har været med til at nære den kendte myte om Det Vilde Vesten. De nye amerikaneres første skildringer af indianernes liv og 1800-tallets klassiske fotografier af det storslåede amerikanske landskab og ’ædle vilde’ bliver vist sammen med en række originale indianske kunstgenstande – blandt andet en original tipi. Herudover vises skulpturer og malerier fra den nutidige amerikanske kunstscene, der leverer et kritisk syn på den oprindelige nostalgiske fremstilling af Det Vilde Vesten. Bl.a. Georgia O’Keeffe, Andy Warhol, Ansel Adams m.fl.
Arken, Ishøj. Åbner lø. Ti.-sø. 10-17, on. 10-21. Til 20. jan.

*3. Internationale Performance Festival Odense åbner på mandag (den 10. sep.)kl. 14.30. Performere optræder og mixer i denne hybride scenekunst traditionelle kunstarter som billedkunst, musik, dans, teater, poesi, film med de nyeste teknologier som mobilnet, internet m.v.
Brandts Klædefabrik, Teaterhuset, Det Fynske Musikkonservatorrium, Odense banegård Center m.v. mere info på: www.performance-festival
odense.dk

*Michel Auder er en fransk filmskaber, der i tresserne blev inspireret af digteren Arthur Rimbaud og instruktøren Jean-Luc Godard. Senere kom han til New York og sluttede sig til kredsen omkring Andy Warhol og Chelsea Hotel. Kameraet fungerer for Auder som et personligt udtryksmiddel, og udstillingen indvier museets nye mikro-biograf. Herudover vil man kunne se udstilllingen »Kosmos« med ny kunst fra København, Stockholm og Oslo.
Rooseum, Gasverksgatan 22, Malmø. Åbner i dag kl. 17.30-19, hvor Michel Auder taler om sine værker. Fernisering 19-21. On.fr. 14-20, lø.-sø. 12-18. Til 14. okt.

*HUSRUM er en udstilling på Masnedøfortet ved Vordingborg. 38 kunstnere, som i udtryk præsenterer de sidste 40 års nybrud i kunsten, bidrager med installationer. Fra Bjørn Nørgaard til Marie Markman og Katya Sander. Tanken er at give rum for den frie diskussion af tanker og visioner.
Dgl. 10-17. Til 28. okt. www.husrum.dk Rundvisning v/ Heine Skjerning, 22 34 32
31

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her