Læsetid: 1 min.

Bogkort

28. september 2001

(2. sektion)

*Standart, det grundige og billige anmeldelsesblad fra Århus, har, som følge af en udeblivende tidsskriftsstøtte, været på standby siden marts, cirka, men nu er nr. 2 og nr. 3 udkommet i hastig rækkefølge.
Begge numre er lidt slankere end vanligt, men især nr. 3 udviser en livskraftighed, der giver håb om fortsat eksistens.
Det ville tihvertifælde være brandærgerligt, om ikke skandaløst, hvis denne publikation tvinges til at gå ind. Vi må være mange, der som regel får gloet i Standart, bare for at være opdateret på de seneste tonsvis af bogudgivelser, om end vi ikke altid har abonneret. Synderne kan heldigvis sones ved en simpel opringning til nr. 89425176.

*Spring er et tidsskrift med undertitlen ’Tidsskrift for moderne dansk litteratur’, og at denne ikke er en ø, erkendes antydningsvist gennem en ny rubrik kaldet ’Stemmen Udefra’, som i dette nye 17. nummer tilhører den især i Dannevang elskede nordmand Jan Kjærstad.
En anden interviewet giraf er Pablo Henrik Llambías, der fortæller, at han er bedst, når han benytter en teknik, han kalder »associativ på frihjul«.
Derudover indeholder tidsskriftet læsninger af eller artikler om Pia Juul, Per Højholt, Simon Grotrian, Jess Ørnsbo, Thomas Boberg, Christina Hesselholdt, Jens Martin Eriksen, Dag Solstad, Hans-Jørgen Nielsen, Claus Bohms film Digter, Henrik Nordbrandt, Søren Kierkegaard, Karen Blixen, St. St. Blicher, William Heinesen, Henrik Pontoppidan og Selma Lagerlöf samt en enquete om anmelderi.
Neal Ashley Conrad er med dette nummer tilbage i redaktionen sammen med Marianne Barlyng (tlf. 39612719).

*Portugusisk sprog er blevet meget klogere på sig selv, efter at den største ordbog i dette sprog netop er udkommet i Brasilien. Diccionario Houaiss da lingua portuguesa hedder den 3.008 sider tykke sag efter Antonio Houaiss, en brasiliansk filolog, der påbegyndte gigantværket, men ikke så det udgivet, da han døde for otte år siden.
Siden har et hold på 100 mand gjort arbejdet færdigt. Ordbogen fås også til januar i en portugisisk udgave.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her