Læsetid: 1 min.

Cronhammars Elia indvies

25. september 2001

Efter 12 år og 22 mio. kr. er Ingvar Cronhammars Elia nu parat til at blive indviet, hvilket sker på torsdag. I anledningen vil DSB indsætte et særtog fra København til Birk Centerpark ved Herning Kunstmuseum, hvor den 30 meter høje jernskulptur står, og der vil desuden blive kørt i pendulfart til og fra Herning. Med en højde på 30 meter er Elia Danmarks største skulptur. Selve indvielsen bliver også storslået med indslag af Martin Hall, Jørgen Reenberg, Alice Helleland, Ivar Hansen og tenoren Peter Lodahl. Herning Kunstmuseum viser desuden en særudstilling med Cronhammars værker.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her