Læsetid: 6 min.

Dansk Folkepartis kovending

22. september 2001

Intermetzo
Et dramatisk kursskifte har med ét slag gjort Dansk Folkeparti stuerent. Fra en udtalt uforsonlig holdning til herboende etniske minoriteter – især folk af den muslimske tro – har partiet under indtryk af de forfærdende begivenheder i USA dramatisk ændret signaler. Få har bemærket dette, utvivlsomt færre i Dansk Folkeparti. Så meget desto mere er det påkrævet at gøre opmærksom på denne bemærkelsesværdige forandring på dansk politiks højrefløj, som også i betragtning Anders Fogh-Rasmussens kroniske besvær med at finde ud af, hvor han har sig selv, kan få konsekvenser for regeringsdannelsen efter nyvalg.
Nøglerne – der er nemlig et par stykker – til forståelse af den upåagtede sensation i nationens politiske liv skal søges i Pia Kjærsgaards udtalelser på partiets landsmøde sidste weekend. Her slog partilederen nemlig fast, at præsident George Dobbeltvé Bush, som hun så omhyggeligt udtalte hele navnet på det amerikanske sprog, kan regne med Dansk Folkepartis éthundredeprocents støtte i kampen mod terroren. Pia Kjærsgaard og Dansk Folkeparti står i ét og alt bag præsidenten, last og brast, skulder ved skulder, mand af hus, ingen svinkeærinder her. Dette var – i den hektiske, rødkindede stil, der har gjort taleren til en stor kvinde i dansk politik – P. Kjærsgaards stolte besked til det danske folk og Georg Dobbeltvé. Det var den ene nøgle.

Den anden finder man i et foto af USA-præsidenten, som Politiken onsdag bragte på forsiden. På billedet ser man verdens stærkeste mand placeret på et ægte tæppe. Præsidenten er på besøg i moskéen i Det Islamiske Center i regeringsbyen Washington D.C. George Dobbeltvé har smidt skoene og står på strømpesokker, da han jo netop opholder sig i en moské, hvor det er skik og brug. I en kristen kirke tager man hatten af, i synagogen hatten på, i moskéer smider man skoene. Pudsigt som tingene udvikler sig så forskelligt, da alle tre religioner jo udspringer af Abraham i Mamre Lund og af samme forestilling om én Gud, selvom man i kristendommen påstår den selvmodsigende treenighed, hvis tolkning også har ført megen terror med sig.
Tilbage til billedet: Ligeledes på strømpesokker, står en halv snes personer. Flere af dem ser meget normale ud. Men et par af dem kan man se på en eller anden måde hører til i moskéen. De er angiveligt muslimer. Det vil sige alle de andre på billedet bortset fra Bush, som man må gå ud fra ikke er skabsmuslim. På billedet er Bush uden sko på ved at sige noget. Det er en kendt sag for mandfolk at det kan være svært at udtale noget med vægt i strømpesokker. Men det hjælper selvfølgelig, hvis man har de Forenede Staters sø-, -luft- og landstridskræfter i ryggen, samt så mange milliarder af dollars i krigskassen, som der er hår i profetens skæg.
Bush siger ifølge tilstedeværende rapportører: »Terrorens ansigt er ikke islams ansigt. Islam er fred. De, der skræmmer og intimiderer vore medborgere« – og her hentyder præsidenten til de amerikanere, der i den senere tid er faret frem med bål og brand og direkte drab på amerikanske muslimske medborgere – »repræsenterer ikke det bedste i USA. De står derimod for det værste i mennesket, og de skulle skamme sig over deres opførsel«. Sagde præsident Dobbeltvé Bush henvendt på vegne af USA’s 10 millioner alt overvejende loyale muslimers vegne og på strømpesokker i en moské i Washington, hvor de ligesom har prøvet lidt af hvert i de sidste par uger og adskilligt mere end Pia Kjærsgaard og hendes danske danskere i Dansk Folkeparti.
På Folkepartiets landsmøde, hvor de altså står bag præsidenten de dersens hundrede procent, sagde Mogens Camre: »Aldrig skal der bygges en moské i vort land. [Danmark, red.]. Og Mogens Camre sagde: »Alle vestens lande er infiltreret af muslimerne, og nogle af dem taler pænt til os, mens de venter på at blive nok til at slå os ihjel« [Skjult citat af Mogens Glistrup, red. Bid venligst mærke i den bestemte form: muslimerne, som betyder dem alle, ikke udvalgte muslimer].

Dansk Folkepartis pressesekretær og folketingskandidat, Michael Rex sagde: »Islam er ikke en religion i traditionel forstand, men en terrororganisation, der prøver at opnå verdensherredømmet ved vold«. Pia Kjærsgaard sagde og lagde overraskende – det vender vi tilbage til – ikke afstand til de andres udtalelser: »For den islamiske politisk-religiøse bevægelse [sic! red.] handler det om verdensherredømmet. Det kan de ikke opnå med militære midler, men de prøver på at opnå det ved at oversvømme verden med mennesker«.
Det vil altså sige ifølge Kjærsgaard, Camre og Rex, samt sikkert adskillige flere Folkepartister, der plejer at mene, hvad de får besked på, at præsident George Dobbeltvé Bush står dér på det ægte tæppe og er i færd med lade sig oversvømme af muslimer bagfra, skønt kvinden, der er med på billedet bestemt ikke ser gravid ud. Hun har bare et fint, hvidt tørklæde om hovedet. Dertil kommer at moskéen i Washington, hvor præsidenten som anført flere gange udtalte ovenstående, i fremtiden må slå sine døre op, eller hvad en moské har at slå op, og give plads til danske muslimer, for de skal ifølge Mogens Camre ikke regne med at få en moské i København eller andre danske steder, skønt de har én i Oslo, hvor de norske nordmænd ellers ikke plejer at være så vilde med den slags.
Bush lader i det hele taget til at være komplet uvidende om, hvad der ifølge Pia Kjærsgaard, Michael Rex og Mogens Camre går i svang i verden, som også er så stor så stor.

Men her er det, at en trænet politisk iagttager som klummisten træder til med en vurderingsanalyse, som ingen valgforsker med respekt for sig selv nogensinde vil kunne gøre ham efter, og som vil danne skole i overskuelig tid fremover. Thi: Pia Kjærsgaard slog jo i sin tale på årsmødet fast med sin hårde lille næve i talerstolen at Dansk Folkeparti står 100 procent bag præsident George Dobbeltvé Bush – ingen slinger i valsen – hvilket jo vil sige at Pia Kjærsgaard i virkeligheden dermed mener som præsidenten: at de mennesker der skræmmer og intimiderer uskyldige gode muslimske medborgere ikke står for det bedste, men det værste i mennesket, og at de i øvrigt skulle skamme sig. Hvilket igen vil sige at Dansk Folkeparti dermed har dementeret alle egne udtalelser fra landsmødet, hvor de efter tur og Mogens Camre, der oven i købet har en eksamen fra universitetet i politisk videnskab, skræmte og intimiderede deres medborgere. Og derfor ifølge George Dobbeltvé, der her for første gang i sin embedsgerning for alvor trådte i moralsk karakter, skulle skamme sig.
Såfremt Dansk Folkeparti således skal følge præsidenten 100 procent, som Pia Kjærsgaard understregede, siger det sig selv, at partiledelsen inklusive Camre, Kjærsgaard, Rex, Thulesen Dahl, den teologiske pressechef Espersen, kristenpræsterne Krarup og Langballe og hele koret har måttet rette sig efter G. Dobbeltvé B. og i fremtiden må forventes at tale ordentligt om andre mennesker og ikke opføre sig som Goebbels i lige så mange kloninger og skære alle muslimer over én kam.

Af ovenstående kan man tillade sig at slutte, at Dansk Folkeparti har ændret politik så radikalt, som intet dansk parti i landets politiske historie har præsteret. Dansk Folkeparti følger herefter fremover det store forbillede i det hårdt plagede land og repræsenterer følgelig ikke længere det værste i mennesket, som de så ihærdigt har forsøgt gennem mange år.
Er analysen forkert, hvad en højere magt i en rigtig religion forbyde, taler Pia Kjærsgaard med falsk tunge, og Dansk Folkeparti er imod George Dobbeltvé og repræsenterer fortsat, hvad partiet altid har repræsenteret, og er ikke på George Dobbeltvés side. Sikkert ikke et rart sted at være, når han først får skoene på.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her