Læsetid: 1 min.

Hård kritik af IMF

Verdensbankens tidligere vicepræsident og cheføkonom raser over den internationale valutafonds nyliberale politik, der undergraver u-landes udvikling
6. september 2001

Den Internationale Valutafond, IMF, bærer ved sin økonomiske udviklingsstrategi for u-landene ansvaret for »masse-bankerot og kapitalødelæggelse« og for at have drevet »arbejdere i land efter land fra lavproduktive job ud i arbejdsløshed med en produktivitet på nul«.
Sådan lyder den hårde kritik mod IMF fra en af USA’s mest kompetente udviklingsøkonomer, professor ved Colombia University Joseph Stiglitz, der er tidligere vicepræsident i Verdensbanken og forhenværende formand for præsident Clintons gruppe af økonomiske rådgivere.
Joseph Stiglitz retter sin kritik af IMF i nyhedsanalysen i dagens Information, og baggrunden er IMF’s udnævnelse af en kontroversiel ny vicedirektør i fonden, økonomiprofessor Ann Krueger, der – ligesom Stiglitz selv – har været økonom Verdensbanken.
Ifølge Stiglitz er udnævnelsen af handelsøkonomen Krueger endnu et eksempel på den ’Washington-konsensus’, der præger IMF og afspejler USA’s interesser på bekostning af en seriøs prioritering af u-landenes behov.

*Joseph Stiglitz vil fremover med jævne mellemrum skrive om globalisering og udviklingspolitik i Information

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her