Læsetid: 1 min.

Hængerøvsrestriktioner

7. september 2001

(2. sektion)

Rektorerne for en række highschools i USA står klar ved skoleporten med en helt ny slags udstyr. Nej, det er ikke våbendetektorer, men bunker af livremme, og det er ikke for at indføre gammeldags afstraffelsesmetoder, men for at få eleverne til at trække bukserne op. Moden med ’baggy’ bukser, der hænger så langt nede, at underbukser og endda balderevnen er synlige, er blevet for meget for en skoledirektør i Dallas.
I Millersville i Maryland er det T-shirts, man står klar med, så både navler og numser og opsprættede bukser dækkes. »Vi mener, at vi må skabe omgivelser, der fremmer studierne. Beklædningen er første skridt,« udtaler en ansvarlig. I de lokale direktiver for bukser kan man læse, at »de skal bæres i en naturlig højde, uden at røre jorden«.
Så nu må de unge hellere stramme livremmen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her