Læsetid: 2 min.

K'NYT

26. september 2001


Kjeld Abell fra alle vinkler
*I dag og i morgen fejres dramatikerens 100 år med et seminar på KUA, hvorefter ingen af Abells virkeområder vil henligge uoplyst. Erik Aschengreen tar sig af balletsiden, Louise Skak-Nielsen af bijobbet som Tivoli-direktør, Michael Moritzen af Abells forhold til skuespilleren og Morten Thing af forholdet til kulturradikalismen og den kolde krig. Andre lyskastere er Viben Bech, Jens Kistrup, Jørgen Heiner, Isabella Hercel, Katrine Brøgger Spelt, Elias Bredsdorff, Kela Kvam og Alice Bryrup Heie.nd

Ingen bud på Márquez
*Den håndrettede korrektur til Gabriel Garcia Márquez’ Hundrede års ensomhed var på auktion i Barcelona i weekenden, men ingen gad byde de omtrent fem mio. kr., som prisen var sat til, så salget blev annulleret. En række bud, der på forhånd var blevet fremsat, blev trukket tilbage, angiveligt på grund af den usikre økonomiske situation efter terrorangrebene mod USA.

Labyrinten på Samsø
*Samsø Labyrinten er officielt blevet kåret som verdens største permanente labyrint af Guiness World Records. Samsø Labyrinten er tidligere blevet optaget i den danske udgave af rekordbogen, men med den nye anerkendelse vil Labyrinten nu også optræde i fremtidige udgaver af den internationale rekordbog. Den hidtidige rekordholder som verdens største labyrint er Dole Pineapple Gardens på Hawaii.

Napster indgår forlig med pladebranchen
*Napster er blevet enig med den amerikanske pladeindustri om et forlig, der betyder, at Napster skal betale 293 mio. kr. i royalties, skriver Computerworld Online. To tredjedele af beløbet dækker royalities frem til nu, mens den sidste tredjedel er afsat til at dække fremtidige royalties. Til gengæld for den store sum penge får Napsters brugere adgang til omkring 700.000 sange. Pladebranchen hilser forliget velkomment og siger, at det er en betydningsfuld aftale for pladeselskaberne og kunstnerne.

Ny Kierkegaard-hjemmeside
*På adressen www.kierkegaard-kultur.dk kan man finde diverse tekster mm. om eksistentialisten, der aldrig selv havde hørt slig betegnelse.

Foredrag om Kierkegaard
*Søren er hot, hvilket også kan ses på at Joakim Garff holder et foredrag om sit arbejde med at biografere manden. Det sker i aften kl. 19.30 på Ballerup Bibliotek og er gratis.

Roulund i Alfabet
*Ugens forfatter i P2’s »Alfabet« er Grete Roulund, der er aktuel med romanen Madeshi. Dertil kommer også et nostalgisk tilbageblik i anledning af tidsskriftet Hvedekorns 75 års jubilæum.

Digte om instrumenter
*I afsnittet ’bigband’ på www.forlaget-bebop.dk har ti danske digtere hver valgt et instrument og skrevet et digt om det. De er (med instrumentet i parentes): Eske K. Mathiesen (redekam), Rolf Gjedsted (vokal), Marianne Larsen (mundharpe), F.P. Jac (hi-hat), Henrik Have (harmonika), Morti Vizki (obo), Kalus Rifbjerg (fagot), Viggo Madsen (saxofon), Ole Wivel (lut) og Jørgen Gustava Brandt (triangel).

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her