Læsetid: 2 min.

K'NYT

4. september 2001


Foredrag om tysk kunst
*På Louisiana bliver den nye figurative kunst i Tyskland nu genstand for et lysbilledforedrag af direktøren ved Kunstmuseum Bonn, Dieter Ronte. Han afrunder hermed udstillingerne med Sigmar Polke og Anselm Kiefer, som museet har vist i løbet af foråret og sommeren. Han sammenfatter temaer, stilarter og positioner hos generationen af kunstnere, der i 80’erne brød igennem den abstrakte ’mur’ med deres figurative og stærkt kulturkritiske malerier. Foredraget foregår på engelsk og finder sted på Louisiana onsdag 12. september kl. 19.30.lb

Schaufuss på vej mod succes
*Peter Schaufuss Balletten er på vej mod sin hidtil største succes med den nye ballet She loves you, som bygger på musik af The Beatles. Der er premiere i oktober, men allerede nu er de 20 planlagte forestillinger øget med 10 ekstra af slagsen. She loves you kan dermed komme til at overgå balletkompagniets Elvis Presley-ballet The King. Den er ikke alene blevet opført i Danmark i snart adskillige omgange, men har også været på gæstespil i Norge og London. Den nye Beatles-ballet har verdenspremiere i Randers 4. oktober, og skal siden opføres i Odense, Aalborg, Esbjerg, Holstebro, Århus, Herning og Vejle og København.

Pontoppidan-legatet til Inge Eriksen
*Som en dansk forfatter, »der har ydet en betydende indsats i dansk litteratur« modtog Inge Eriksen i går Henrik Pontoppidans Mindefonds legat.

Anne-Marie Helger i Odense
*Til fordel for det økonomisk trængte Dansk Kvindesamfund opfører Anne-Marie Helger sit ’femi-flek-triske’ jubilæumsshow 6. september på Magasinet i Odense.

Gregersen-prisen til Weinreich
*Dansk Pædagogisk Tidsskrift har uddelt 2001-versionen af Torben Gregersen-prisen til Torben Weinreich fra Danmarks Pædagogiske Universitet. I forbindelse med overrækkelsen holder han en forelæsning om børnelitteratur 26. september på Zahles Seminarium.

Pia Juul i Alfabet
*I forbindelse med omstruktureringen af programfladerne i anledning af den nye kanal P2 Musik og Kultur har litteraturprogrammet »Alfabet« holdt flyttedag til onsdag kl. 20 på den nye kanal. Nu på onsdag er Pia Juul ugens forfatter. Desuden diskuterer Kristian Ditlev Jensen og Informations Marie Louise Kjølbye aktuelle bøger sammen med Hanne Møller.

Vejle Kunstmuseum i 100 år
*I 1901 fik Vejles borgere for første gang lejlighed til at se
byens kunstsamling, hvilket fejres med diverse udstillinger, foredrag og bogudgivelser. www.kid.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her