Læsetid: 2 min.

K'NYT

19. september 2001


Martin Amis om WTC
*Også den engelske forfatter Martin Amis har været til tasterne efter WTC og skriver bl.a. i The Guardian: »Terrorisme er politisk kommunikation med andre midler. Beskeden fra 11. september var: Amerika, det er på tide, at du lærer, hvor uforsonligt, du er hadet. (...) Hvor mange af dem (amerikanerne, red.) ved f.eks., at deres regering har dræbt fem procent af den irakiske befolkning? Hvor mange af dem overfører det tal til Amerika (14 mio.)? (...) Selvtilstrækkelighed, en mere hidsig patriotisme end noget sted i Vesteuropa og en ihærdig mangel på geografisk nysgerrighed har skabt et underskud af medfølelse for fjerne folks lidelser.«pa

Centro Cultural Andratx
*Galerie Asbæk åbner på fredag et nyt kulturcenter på Mallorca, nærmere bestemt i Andratx, 20 minutters kørsel fra Palma i smukke naturomgivelser. Det rummer en kunsthal, der årligt vil vise tre større udstillinger med international samtidskunst, et videorum, et 1.000 kvadratmeter stort fleksibelt galleri – Centro Cultural Asbæk Gallery – med præsentationer af bl.a. skulpturer i skulpturgården og sidst, men ikke mindst, atelierer og værksteder, bemandet døgnet rundt af håndværkere. Kunsthallen åbner med en separatudstilling med den tyske kunstner Markus Oehlen og med en gruppeudstilling, arrangeret af New York-galleristen Leo Koening, hvori Niels Bonde, Peter Bonde, Jeff Elrod (US), Torben Giehler (GE), Frank Nitsche (GE) og Les Rogers (US) deltager. Rundt om i landskabet vil man kunne se land-art af Till Krause og Bob Braine, mens Carl–Henning Pedersen og yngre kolleger udstiller i Asbæks galleri-afdeling i komplekset.
lb

Børneteaterpris til billedkunstner
*I forbindelse med den nys overståede Horsens Børneteaterfestival har instruktøren og billedkunstneren Catherine Poher modtaget Horsens Børneteaterpris. Hun betegnes som en billedkunstner på teatrets område, og gennem 20 års virke inden for børne- og ungdomsteater har hun tilført en lang række forestillinger en yderligere og ofte uventet dimension, som der står i begrundelsen. Børneteaterfestivalen i Horsens er verdens største af sin slags med 200 forestillinger vist for 20.000 publikummer.

Richard Clayderman aflyser
*Det klæbrige klavers konge, franskmanden Richard Clayderman, har under indtryk af begivenhederne i USA aflyst en koncerturné.

Peter Laugesen i Alfabet
*Ugens forfatter i det til kl. 20 på P2 forflyttede litteraturprogram Alfabet er digteren Peter Laugesen, der er aktuel med Helt alene i hele verden og hip som ind i helvede. Det er i dag.

Ida Jessen i Bestseller
*Ugens forfatter i Bestseller kl. 22.30 på DR2 er Ida Jessen, der er aktuel med romanen Den der lyver. Desuden handler programmet om Agneta Pleijel, Pia Juul og Edward Rutherford. Dertil kommer et indslag om fænomenet ’bogsæson’. Det er også i dag.

Mus på museum
*Når vinteren stunder til søger musene ind i husene, hvor de ofte dræbes i fælder og havner i skraldespanden. Men museligene kan også komme i videnskabens tjeneste, hvis de sendes til et af de to museer, der står for Dansk Pattedyrsatlas. Ring 70 20 78 75 eller tit på www.pattedyr.net for flere oplysninger.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her