Læsetid: 2 min.

K'NYT

18. september 2001


Terror-bøger topper listerne
*Efter sidste tirsdags terrorangreb føler mange behov for hjælp til at navigere i en verden, der synes mere kompliceret og farlig. Eller så er det bare de mange skribenter, der har travlt med at fare i tasterne, som har brug for lidt hurtig research. Faktum er ihvertfald, at bøger om terrorisme mv. topper netboghandlen Amazons salgsliste. Søndag toppedes listen af Germs: America’s secret war against biological weapons, der handler om risikoen for at biologiske våben havner i terroristhænder. To’er på listen var anakronismen Twin Towers: The life of New York City’s World Trade Center. På tredjepladsen lå The New Jackals: Ramzi Yousef, Osama bin Laden and the future of terrorism. Fjerdepladsen indtages af Nostradamus: The complete prophecies. Sidstnævnte har, som det kunne forudsiges, skrevet noget, der kunne tolkes i begivenhedernes retning.pa

Turister hamstrer WTC-souvenirs
*Den seneste uge har turister i den ganske verden, men især i New York, kastet sig over souvenirs, der forestiller det nu ødelagte World Trade Center. De berømte kort (10 styks, 1 dollar) der forestiller Twin Towers, var allerede fredag næsten ikke til at opdrive. Nøgleringe, T-shirts, kasketter, kopper, kalendere, miniatureudgaver, slips og askebægre, alt er ved at være udsolgt.tib

Aflysninger efter WTC
*Efter torpederingen af symbolerne på den vestlige verdens økonomiske og militære magt vælter aflysningerne ind over kulturlivet: Foruden udsættelsen af diverse sportsbegivenheder i sidste uge er eksempelsvis årets uddelinger af Emmy-awards udsat. Et planlagt festprogram med Hamburg Ballet er aflyst til fordel for en opførsel af Messias (Det Kgl. Teater, i aften kl. 19). Udstillingen »Huntsville Diary« i Jyllands-Postens lokaler på Kgs. Nytorv er udskudt til 19. november.

Priser ved tv-festival
*Weekenden over fejrede tv-branchen sig selv på Holmen, og det kulminerede i uddelingen af en række priser. Hvilke følger her med producenten i parentes: Årets dokumentarprogram: Den højeste straf (DR & Bech Film). Årets dokumentarserie: Digtere, Divaer og Dogmebrødre (DR). Årets livsstils-tv: De dyre drenge (Kanon Film). Årets tv-show: Melodi Grand Prix 2001 (DR). Årets drama: Rejseholdet (DR). Årets underholdning: Niels Hausgaard 2001 (DR). Årets comedy: Emmas dilemma (DR). Årets børne- og ungdoms-tv: Det første kys (DR). Årets nyskabelse: Politiets Indsatsstyrke (Sten Herdel & Co). Brancheprisen gik til Missionen på Nørrebro (DR) og Årets tv-vært blev Lars Hjortshøj. Desuden fik Poul Martinsen er ærespris og fotograf Morten Krüger (DR) blevet hædret med Sten Baadsgaard-prisen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her