Læsetid: 2 min.

K'NYT

13. september 2001


Debatter terroraktionen
*Kunstnergruppen Superchannel indbyder til debat om terroraktionen i USA via interaktivt Internet-tv. Superchannel
stiller sit internet-tv-studie i Blågårdsgade 11 B i København til rådighed for offentligheden. Studiet er åbent for alle torsdag den 13. september 2001 fra kl. 12-22. Følg med i debatten under Speakers Corner på websitet www.superchannel.org, og chat med debattørerne.
Tlf.:35 34 34 66

Borgermøde om operahuset
*Københavns kommune afholder i aften et borgermøde om det operahus, som A.P. Møller Fonden vil bygge på Dokøen. Det foregår kl. 19 i Meldahls Smedie på Holmen.

Norsk operahus skal sikres
*Der var allerede tale om det før tirsdagens terrorangreb, men nu virker det mere påkrævet end nogensinde: Det norske operahus, som efter årtiers indædt diskussion skal opføres helt ud til kanten af havnebassinet i Oslo-bydelen Bjørvika, skal sikres med en undersøisk bom, der skal forhindre skibe på afveje i at torpedere bygningen. Der tales desuden om et rygeforbud, ikke blot i hele bygningen, men også uden for den. Det totale rygeforbud er nævnt i en statsbestilt rapport om tilgængeligheden for forskellige befolkningsgrupper til operahuset, bl.a. astmatikere. Modstandere af forbudet hævder, at den fri luft er for alle, også rygere, men det vil nok vise sig, at de tager fejl.

Afgangsoplæsning fra Forfatterskolen
*De seks seneste dimittender fra Skafotterskolen, Anne-Louise Bosmans, Nynne Iben Buch, Julia Butschkow, Astrid Fabrin, Bo Ærenlund Sørensen og Kasper Thomsen læser op fra afgangsantologien Og så videre søndag 16. september kl. 16 i Kanonhallens foyer. Gratis adgang.

Bliv helt i en bestseller
*Mod betaling er det muligt at få sit navn med i bøger af bestseller-forfattere som Robert Harris, Ken Follett, Pat Barker og Zadie Smith. Forfatterne er villige til at opkalde deres fiktive personer efter de virkelige mennesker, der også er parate til at smække de nødvendige skejser på bordet for det. Det er muligt at byde ind på den anden såkaldte ’udødelighedsauktion’ 16. oktober i The British Academy of Film and Television Arts.

Arkitektur og kunst i havnen
*Fredag kl. 18 indvies Havn nr. 2, en udstilling på vandet ud for Strandgade 100 C på Christianshavn. Værkerne leveres af billedkunstnere og arkitekter.

Nascimento til København
*Den brasilianske komponist og sanger Milton Nascimento giver tre koncerter i Copenhagen Jazzhouse 4., 5. og 6. oktober. Årsagen til det fine besøg er spillestedets ti-årsjubilæum.

Serie

Debattørerne

Seneste artikler

 • 'Nogle gange er folk bare lidt for enige'

  11. august 2009
  Det er sjældent Informations artikler, der får Thomas Ole Brask Jørgensen til computeren for at skrive indlæg. Det er selve debatten, der tænder. Særligt rygklapperi kan få ham til tasterne
 • 'Jeg kan godt lide at provokere'

  8. august 2009
  Han er efterhånden vant til at blive overfuset på netdebatten. Men først når folk bliver rigtigt sure, viser de deres sande ansigt, mener Claus W. Oreskov, der er blevet kaldt både naiv og en fanatisk kommunist af andre debattører
 • Hvem har ansvaret for forskningen?

  15. december 2008
  Forskningsfrihed er ikke et tema, der optager ret mange andre end de ramte i den offentlige debat
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her