Læsetid: 3 min.

Når en kamp udarter

Dommeren skubbede til irritations-spiralen, da opgøret mellem FCK og OB udartede i håndgemæng og 1-1, mens Brøndby vandt topopgøret i Aalborg 3-1
10. september 2001

Fodbold
Fodbold er et spil, der kan ses fra flere sider.
Det blev det også, da SAS-liga-kampen mellem FC København og OB i går eskalerede til et krigerisk opgør, hvor det eneste uskyldige var målcifrene 1-1.
Helt ud i Parkens spillertunnel løb irritations-spiralen amok, så københavnere og fynboer kom i håndgemæng i stedet for at komme ind under den kolde bruser i kabinen. Som sådan blev efterspillet lige så uskønt og ukontrolleret som kampen og mange af dens detaljer.
Til understregning af, at det sete afhænger af øjet, der ser, og synsvinklen det ser fra – var kombattanterne på og omkring banen enige om én ting:
Dommer Nicolai Vollquartz var et sted mellem ’skyld i og ansvarlig for’, at kampen udartede i onde frispark, advarsler og én udvisning, der ikke burde have stået alene.
FCK-træner Niels-Christian Holmstrøm:
»Normalt udtaler jeg mig ikke om den upartiske, men i dag var der fri jagtret på Zuma i over en time. Så eskalerer det altså på et tidspunkt. Hvorfor Michael Hemmingsen og hollænderen Derveld taber hovedet i en situation, de ikke er involveret i, forstår jeg lige så lidt som deres utilfredshed med udvisningen af Hemmingsen. Som jeg ser det, var der en hollænder, der skulle have været med ud. OB-træner Troels Bech: »Zuma er en angriber, der kan det hele, og jeg er med på, at sådan angribere skal beskyttes. Men de skal ikke have lov til alt, og det er urimeligt, at alle kendelser går deres vej, som det skete i dag. Der kunne godt være uddelt flere røde kort, f.eks. til Zuma. Og set fra min plads var der klart off side, da FCK udlignede.
De to dramatiske situationer bragte linjevogter Finn Erik Rasmussen i fokus.
DeT var ham, der vinkede OB’s Michael Hemmingsen ud for en body checking med efterfølgende kvælergreb på FCK’s Jacob Laursen. To minutter før havde samme sidedommer IKKE vinket for off side, da Heine Fernandez på Zumas stikning udlignede til 1-1.
Anfører Hemmingsen havde været ude og fortælle ’damefrisøren’ på sidelinjen, hvad han mente om ’den lamme flagarm’ i en situation, der stank af off side. Da Zuma lige efter satte en fod i hovedet på OB’s back Lars Jacobsen efter først at have revet ham omkuld i en tvekamp – røg Hemmingsen, Derveld og flere OB’ere op i ’rødt felt’.
FCK’erne var ikke sene til at følge med op i de alt for høje omdrejninger.

Minus motivation
Det var Niels-Christian Holmstrøms første kamp som ’care taker’ - vicevært eller vikar-træner. Og måske hans sidste. Direktør Flemming Østergaard afviste et presse-gæt på en endnu engelsk-svensk Stuart Baxter, som Michael Laudrup havde som træner i japanske Kobe. At Laudrup selv skulle være ønsketræneren ville Østergaard ikke kommentere. Men den assisterende landstræner (Laudrup) så matchen i Parken i går, hvor FCK havde fuld kontrol og masser af chancer mod et OB-hold med otte mand bag bolden og ambition om blot at stjæle et point.
I et interview med BT havde Holmstrøm efterlyst absolut professionalisme og engagement hos FCK’s spillere. 1-1 kampen blev så at sige den selvopfyldte profeti for overgangstræneren.
For begge hold gik det hele op i en spiral af irritation over ikke at få scoret, over dommerens eftergivenhed, over fynske frispark og en københavnsk off side-udligning. Mens OB trods alt glædede sig over det, træner Bech kaldte et lille point, så var det lang ad vejen så som så med brændende motivation og ubetinget offervilje hos FCK’erne. De blev budt trods af en storspillende, tidligere klubkammerat, Karim Zaza, i OB’s mål. FCK kasserede sidste år den 26-årige keeper, der i går var meget bedre end københavnernes svenske målmand Magnus Kihlstedt. Han så ikke godt ud, da en anden kasseret FCK’er, Carsten Hemmingsen bragte fynboerne på 1-0 før pausen.

Brøndby i top
Hvad FCK manglede i mestersnit havde Brøndby i TV-topopgøret på Aalborg stadion, hvor AaB blev lagt ned med 3-1.
Det var nok efterårets bedste og mest underholdende kamp, hvor det velsmurte Brøndby-hold afgjorde det hele før pausen på åbningsmål af Rafeal Nizik og dobbeltscoring af Ruben Bagger. AaB fik reduceret til 1-3 ved thetid, men selv om jyderne med taktiske ændringer kom bedre med i 2. halvleg, så var et brændt straffespark ved Allan K. Jepsen i overtiden det tætteste, AaB kom på at ryste Brøndby. De blå-gule er øjeblikket bedste danske klubhold – og alene i spidsen af SAS Ligaen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu