Læsetid: 2 min.

Tegneserie kandiderer til bogpris

27. september 2001


Tegneserie kandiderer til bogpris
*Amerikaneren Chris Wares mesterværk Jimmy Corrigan – The Smartest Kid On Earth, som her i avisen blev omtalt den 12. marts, er som den første tegneserie nogensinde nomineret til det britiske dagblad The Guardians prestigefyldte First Book Award. I nomineringen til serien om, hvad fadersvigt kan føre til, skriver The Guardian, at »Jimmy Corrigan er nærmere John Updike og Raymond Carver end Superman og Dan Dare«. Mange har udtrykt jubel over nomineringen, heriblandt den engelske forfatter Nick Hornby. paw

Chauffør sladrer om Chirac
*Den franske finfølelse og diskretion omkring privatlivets fred er en saga blot, i hvert fald hvad politikere angår. Denne konklusion kan drages af en ny bog om præsident Jacques Chirac, som i sidste uge landede på de franske boghandlerdiske. Bogen er skrevet af Chiracs chauffør 1972-1997, Jean-Claude Lemond. Den hedder 25 år med ham og er den første af sin slags om en siddende fransk præsident. I bogen, som er en hævnakt for en fyring, kan man læse om præsidentens bøvl med hustru, datter og svigermor og om, hvorledes chaufføren har leveret mystiske tasker og konvolutter, underforstået indeholdende bestikkelsespenge og det, der er slemmere. Franskmændene har ellers sat en ære i at skille privat skæg fra offentligt snot, i hvert fald så længe den offentlige person er i live. Om den forrige franske præsident, Francois Mitterrand, kom der som bekendt en del snask i spalterne, men først efter at han havde forladt jordelivet.

Keld og Hilda i kærlighedsfængsel
*På lørdag kl. 14 er der gratis koncert med Keld og Hilda Heick i Københavns Politigård, der p.t. er omdannet til en oase af næstekærlighed, dansende betjente, et lille kærlighedsfængsel og et over 600 kvadratmeter stort kunstværk i tegneseriestil af Michael Brammer. Politigårdens nye, næstekærlige image er åbent for beskuelse frem til 19. oktober.

Fire nye Årets Fund
*Carlsbergs Idé-legat på hver 25.000 kr. er gået til følgende fire unge kunstnere: Filminstruktøren Natasha Arthy, arkitekten Leif Gjerding Jørgensen, digteren Ursula Andkjær Olsen og skateren Thomas Vestergaard Madsen. De kan nu titulere sig ’Årets Fund’.

Ray Johnson
*Den danske dokumentarfilm Connections: Ray Johnson On-Line er i oktober udtaget til tre internationale festivaler. Første stop er Impakt i Utrecht i Holland. Dernæst går turen til Murphy's Cork Film Festival i Irland. Og endelig vises den på kortfilmfestivalen i Uppsala, Sverige. Filmen, der tegner et utraditionelt portræt af mail art-fænomenets opfinder, New York-kunstneren Ray Johnson (1927-95), er instrueret af Lars Movin og Steen Møller Rasmussen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her