Læsetid: 1 min.

Et vandland på vrangen

14. september 2001

(2. sektion)

En uge efter, at arkitekt Bjarke Ingels blev udnævnt til den første modtager af Henning Larsens Legat, har han og hans kompagnon Julien De Smedt vundet deres første opgave.
Deres tegnestue PLOT skal bygge et 5.000 m2 stort vandkulturhus i Ålborg. Alene i år har PLOT derved vundet sin tredje store konkurrence. Vandkulturhuset er bygget op med alle centrale funktioner i midten og med bassinet som en stor rund sø omkring disse funktioner. PLOT har derved vendt det vanlige svømmehalskoncept på vrangen og præsenterer en art ’vandskab’ med romerske søjler og små kringelkroge, man som svømmer kan fare vild i og svømme rundt i.
Til Information fortæller Bjarke Ingels: »En svømmehal er normalt en kasse, et stykke arkitektur med et par vandbassiner indeni. I vores bygning føjer land sig efter vand. Vi har startet med at foreslå en sø, som rummer en ø med alle de landarealer, som vandet har brug for. Altså ikke et landkulturhus med vand i – men et vandkulturhus,« fortæller Bjarke Ingels.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her