Læsetid: 1 min.

web.hvad.hvor

14. september 2001

(2. sektion)

www.neofuturists.org
*Det er med varmt hjerte, at jeg nu opdager, at nogen har taget tråden op efter Marinetti og alle hans stakkels venner, der omkom under Første Verdenskrig som cykelkurerer eller noget lignende, mens de skrev glødende manifester om flyvemaskiner og raketter. Ikke den fascistiske tråd naturligvis, men som et teater, der dyrker fart, dynamik og eksplosionen af fastgroede forventninger. Det er så absolut futurisme med et menneskeligt, ja ligefrem et venligt ansigt, der tilsyneladende i lige så høj grad har lært fra dadaister, surrealister og performanceteater, og hvorfor skulle man egentlig ikke også det. Der bliver opført nye stykker hver eneste uge. Desværre er det i Chicago.ML

www.unknown.nu/futurism
*Men der er nu intet som den ægte vare – Marinettis ildspruttende bombe under kunsten fra 1909. En lang række (skønt ikke en fuldstændig) af de originale manifester, omhandlende det futuristiske univers, den futuristiske filmkunst, billedkunst og ikke mindst krigskunst, kan findes her på denne side, der som en ekstra bonus også har den russiske futurismes kampskrift Et slag i ansigtet på den offentlige smag af bl.a. Majakovskij og Viktor Khlebnikov. »Fra skyskrabernes højder kigger vi ned på deres ubetydelighed« hedder det storskrydende om de mere konservative samtidige.ML

www.levity.com
*En hjemmeside om alkymi (90 Mb!), en om den Deoxyribonucleide
hyperdimension, en om det pyrotekniske galehus (det vil sige det amerikanske samfund), en om syredrømme, LSD og CIA i 60’erne – og dertil diverse andre eklektiske, esoteriske, sære, skæve (i alle mulige betydninger), underlige semilitterære fænomener er på spil hos Dan Levy, og det er absolut bizart. Nyeste påfund er, at man kan komme med på en rejse, hvor man oplever alle Polens(!) og Böhmens magiske og mystiske hemmeligheder. En serie interview med Store Modene Tænkere er der også, en lang serie, de eneste navne blandt de store, jeg kendte, var Timothy Leary, Allen Ginsberg og Jerry Garcia...ML

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her