Læsetid: 1 min.

17 dages krig

USA indrømmer fejlbombning
24. oktober 2001

*Et amerikansk krigsfly kom ved en fejltagelse til at kaste en 453 kg-bombe nær et plejehjem uden for byen Herat i Afghanistan, sagde talskvinde for Pentagon,
Victoria Clarke, i går.
Clarke forklarede, at det tilsigtede mål var et garageanlæg, som lå omkring 90 meter fra plejehjemmet. »Vi beklager ethvert tab af civile liv,« sagde hun.
Oplysningerne kommer dagen efter, at officielle afghanske kilder oplyste, at et hospital var blevet bombet, og at der var flere end 100 dræbte.
Tv-stationen al-Jazeera oplyste endvidere i går, at de amerikanske angreb havde kostet 93 civile livet i en landsby nær Kandahar.
*Gårsdagens angreb på Kabul kostede mindst 19 medlemmer af en militant pakistansk gruppe, der har bekæmpet det indiske styre i Kashmir, livet, sagde kilder, der har nære forbindelser til gruppen, i går. Blandt de dræbte er en af gruppens ledere, Ustad Farooq.
Gruppen, der går under navnet Harakat-ul-Mujahideen, har længe været mistænkt for at sende sine militante medlemmer til Af-ghanistan for at blive trænet i træningslejre dér. Gruppen har tidligere været på USA’s liste over terroristgrupper.
*Amerikanske og britiske bombefly fortsatte i går for tredje dag i træk deres angreb mod Taleban-militsens stillinger nord for hovedstaden, Kabul.
Målet er sandsynligvis at bane vejen for, at oppositionshæren, Nordalliancen, kan indtage Kabul.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her