Læsetid: 1 min.

23 dages krig

USA vil fortsætte under ramadan
30. oktober 2001

*Trods stigende kritik af den amerikansk-ledede anti-terrorkrig i Afghanistan på grund af de seneste dages civile tab fastslog den amerikanske forsvarsminister, Donald Rumsfeld, i går, at krigen vil fortsætte.
»Vi har i sinde at fortsætte,« sagde han og tilføjede, at 3.000 bomber og missiler indtil videre har dræbt flere Taleban-ledere og guerillasoldater fra Osama bin Ladens al-Qaeda-netværk.
Rumsfeld sagde desuden, at Washington ikke har intentioner om at holde pause i krigen mod terrorisme under den hellige muslimske måned, ramadanen, som begynder midt i november.
*Rumsfeld fik i går støtte af EU-udenrigsministerne, der holdt møde i Luxembourg. De sagde, at angrebene på Afghanistan må fortsætte på trods af civile tab og utålmodighed efter tre ugers bombardementer uden synlige fremskridt.
*Taleban-styret oplyste i går via dets ambassadør i Pakistan, Abdul Salam Zaeef, at det har anholdt et ikke kendt antal amerikanere i Afghanistan.
»Jeg ved ikke, hvor mange det er, eller hvad deres tilstand er,« sagde han.
Oplysningen er dog ikke blevet bekræftet af uafhængige kilder.
*Taleban-ambassadør Abdul Salam Zaeef opfordrede i går også de tusinder af vrede pakistanske klanfolk, der har slået sig ned ved grænsen til Afghanistan for at slutte sig til Talebans hellige krig mod USA, til at forblive uden for landets grænser: »Vi har sagt, at mens der kun bliver angrebet fra luften i Afghanistan, er det forbundet med stor fare, og der ingen grund til, at de er der,« sagde han.
*Avisen US Today skrev i går, at det amerikanske militær overvejer at oprette en base med op til 600 soldater inde i Afghanistan. De skal ifølge en højtstående forsvarskilde sørge for sikkerhed, fødevarer og medicin til 2-300 elitesoldater. Ifølge avisen skal basen etableres i den nordlige del af Afghanistan for at støtte Den Nordlige Alliance i kampen mod Taleban.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her