Læsetid: 1 min.

Anna Karina a la Cinémathèque

4. oktober 2001

Skulle man tilfældigt lægge vejen over Paris, bør man vide, at det berømte Cinémathèque i filmelskernes by, indtil den 25. oktober lægger hus til en »Rétrospective Anna Karina«. Hele 40 film er på programmet, heriblandt syv af pygmalionen og eks-ægtemanden Jean-Luc Godard. »Jeg skulle vist have været død først,« udtaler nouvelle-vague-ikonet til Liberation, bevæget over hvor ungt publikummet er, og hamrer ved samme lejlighed en pæl gennem myten om filmenes spontanitet: »Der var mærker på jorden, og vi øvede os i meget lang tid. Det var det geniale ved ’Nouvelle Vague’: Man ser ikke, hvor stort arbejdet var«.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her