Læsetid: 2 min.

Bedste bud

5. oktober 2001


(2. sektion)

*Klar form – Hyldest til Denise René er en udstilling, der fejrer en af de store personligheder i verdenskunsten. En kvinde, nemlig galleriejeren Denise René, der samlede en række af tidens førende kunstnere omkring sit galleri i Paris, grundlagt i 1944. I 1947 blev hun gallerist for Robert Jacobsen og Richard Mortensen, mens kunstnere som Poliakoff, Jean Arp, Le Corbusier, Dewasne, Deyrolle, m.fl. allerede havde indfundet sig. En udstilling med samme titel blev vist på Charlottenborg for 50 år siden. Værkerne hidrører bl.a. fra Renés egen samling.
Gl. Holtegaard, Attemosevej 170, Holte. Ti. 11-20, on.-fr. 11-16, lø.-sø. 11-17. Til 18. nov.

*Mønstring Mellem arabesk og objekt er en fabelagtig smuk indkredsning af mønstrets og ornamentets betydning for den vesterlandske kunst i de seneste 40 år. Den breder sig over tre sale på både vægge og gulve. Fra Danmark deltager Jesper Christiansen, Marianne T. Grønnow, Poul Gernes, Niels Nedergaard og Nils Erik Gjerdevik. Fra udlandet en perlerække af kusntnere fra Frank Serra til Fred Tomaselli.
Brandts Klædefabrik, Odense. Ti.-sø. 10-17. Til 17. dec.

*Visionsindustri er både titlen på en udstilling og en bog på Informations Forlag. Projektet er resultatet af et usædvanligt møde mellem biledkunstnerne demokratisk innovation, N55, SUPERFLEX og Joachim Hamou og industrivirksomhederne LK A/S i Ringsted og BASTA A/S i Korsør. Her fokuseres på fabrikkernes ansatte på tværs af virksomhedernes sociale hierarkier.
Vestsjællands Kunstmuseum, Sorø. Ti.-sø. 13-16. Til 25. nov.
nIngvar Cronhammar I anledning af indvielsen af megaskulpturen Elia vises en række af Ingvar Cronhammars væsentligste værker fra museets righoldige samling.
Herning Kunstmuseum. Ti.-sø. 12-17 (10-17 lø.-sø. indtil 1. nov.). Til 1. jan. 2002

*KOM – Kunst og mobilitet er et udsædvanligt kunsttiltag, som involverer 25 yngre billedkunstnere. De har besluttet at skabe en flytbar kunstudstilling med det formål at besøge steder i landet, hvor man normalt ikke har mulighed for at opleve den nutidige kunst. Første stop er Mozarts Plads i Sydhavnen, hvor bl.a. Pablo Llambias, FOS, Åsa Sonjasdotter, N55, René Schmidt & Ole Krabbe-Poulsen residerer. Lene Stæhr og Karin Westerlund, der begge er professionelle filminstruktører, står sammen med scenografen Stine Lundgreen for optagelse af filmen Søstrene Mozart. De prøvefilmer skuespiller-emner fra lokalområdet.
Mozarts Plads, Kgs. Enghave, Kbh. Dgl. 12-17. Til 5. okt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her