Læsetid: 1 min.

EU holder på penge til Makedonien

6. oktober 2001

EU er meget skuffet over de ringe fremskridt på vejen mod at at sikre det albanske mindretals rettigheder i Makedonien. De lovede ændringer af landets forfatning er ikke blevet til noget endnu, selvom de er en væsentlig del af fredsprocessen. Derfor meddelte EU-kommissær Chris Patten efter et besøg i Makedoniens hovedstad, Skopje, at EU ikke vil indkalde til en planlagt international donorkonference 15. oktober. Patten kalder det en umulighed at få regeringer til at »udskrive store checks« for at støtte en politisk aftale, der hverken er vedtaget eller indført.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her