Læsetid: 1 min.

Hieronymus Bosch stadig gådefuld

9. oktober 2001

I anledning af kulturbyåret i Rotterdam vises indtil den 11. november en større Hieronymus Bosch-udstilling på Museum Boijmans van Beuningen. Den seneste forskning er samtidig publiceret i værket Hieronymus Bosch. New Insights Into His Life and Work (udgivet af museet og NAi Publishers), men trods den lovende titel har værkets forfattere ikke modtaget åbenbaringer til forklaring af de kryptiske billedværker. Det fremgår, at Bosch var en from mand, der fulgte sin tids tro og overtro, men tankevækkende er bogen især, hvor den opregner en lang, lang række Bosch-malerier, der er gået tabt i kejserligt eje i Spanien.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her