Læsetid: 1 min.

KLIP

5. oktober 2001

(2. sektion)

*Efterårets store danske filmsucces er foreløbig Charlotte Sachs Bostrups ungdomsfilm Anja og Viktor, der foreløbig har trukket ikke mindre end 529.000 danskere i biografen og stadig sælger omkring 10.000 billetter om ugen.
Men også Gert Fredholms come-back-komedie At klappe med een hånd er – efter en relativt beskeden start – ved at konsolidere sig som en mere end pæn succes. Den er blevet set af 144.000 tilskuere og trækker stadig stabilt, så den stopper langt fra ved det tal.
Efterårets tredje komedie, Monas verden med Sidse Babett Knudsen og Thomas Bo Larsen, har på tre uger fået 70.000 tilskuere – nydeligt uden på nogen måde at være pralende.

*Biografbesøget i USA kom ud for et drastisk dyk i de to weekender efter terror-angrebet den 11. september, og pessimister troede, at den nedadgående tendens ville forsætte.
Men amerikanernes lyst til at gå i biografen har hurtigt meldt sig igen, og sidste weekend steg besøgstallet ikke mindre end 49 procent i forhold til den foregående weekend og med 22 procent i forhold til tilsvarende weekend sidste år.
Det er især Michael Douglas’ nye thriller Don’t Say a Word, der trækker folk, men også Ben Stillers komedie Zoolander og Anthony Hopkins-dramaet Hearts in Atlantis bidrager til det gode resultat. Derimod er popstjernen Mariah Careys filmdebut, Glitter, blevet et slemt flop.

*Marguerite Viby var først og fremmest kendt som dansk films friske og kernesunde pige, men hun var også en rigtig filmstjerne i ordets gammeldags betydning. Og til det begreb hører der i reglen mange ægtemænd og elskere.
Viby havde hele fem af de førstnævnte, og en ny bog om hende, skrevet af dagbladet Politikens medarbejder Ebbe Mørk, afslører, at hun også havde mere end et par stykker af de sidstnævnte.
Bogen om Viby og hendes turbulente privatliv kommer til november.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu