Læsetid: 2 min.

K'NYT

11. oktober 2001


PET aflyser Folketingets kulturnat
*Efter anbefaling fra PET har Folketinget, Højesteret, Hærens Officersskole, Museumsfregatten Peder Skram, Frederiksberg Slot, Christiansborg Slots Riddersal, ruinerne under Christiansborg og Mastekranen på Flådestationen Holmen aflyst deres deltagelse i fredag aftens kulturnat. Ifølge Folketingets lodtrukne formand Ivar Hansen (V) skyldes aflysningen »den generelle sikkerhedsvurdering« efter terrorangrebene 11. september og »ikke mindst« den indledte hævnkrig mod Afghanistan.

Kulturnattens syndflod
*Fredag aften gennemfører en række danske byer en kulturnat, hvor en sand syndflod af særarrangementer byder sig til for de begivenhedshungrende forbrugere. Alene i hovedstadsområdet holder over 300 institutioner åbent med over 700 programpunkter. Hvis man formedelst 50 kr. erhverver sig et ’kulturpas’ kan man gratis lade sig befordre rundt af busser og tog og komme ind til de fleste arrangementer. For børn op til 13 år er kulturpasset gratis, men de skal følges med en voksen. Passet kan erhverves på S-togsstationer, og flertallet af de deltagende institutioner. Se mere på www.kulturnatten.dk.

Billedkunstrådet udpeget
*Med en lille forsinkelse er medlemmerne af det nye Billedkunstråd nu udpeget. Rådets opgave er at fordele statsgrunker til billedkunstneres produktion og til formidling af billedkunst i Danmark. Formanden, der er udpeget af kulturministeren, bliver billedhuggeren Øjvind Nygaard. De øvrige medlemmer bliver billedkunstner John Körner, billedhugger Kirsten Justesen, maler, grafiker og professor Vibeke Mencke Nielsen og museumsdirektør Holger Reenberg.

Nyt netværk
*Et nyt netværk med navnet NyX skal skabe bedre samspil mellem kulturliv og erhvervsliv ved at fungere som mødested for kunstnere og virksomheder.
Udviklingen af netværket var et konkret forslag i regeringens kultur- og erhvervspolitiske redegørelse. Netværket får tildelt tre mio. kr. over en toårig periode. Derefter skal det økonomisk bære sig selv.
Til at stå for netværket har Kulturministeriet og Erhvervsministeriet i fællesskab valgt et konsortium bestående af eventmagerne Copenhagen Adventures, revisions- og rådgivningsvirksomheden Deloitte & Touche samt projektlederuddannelsen Kaospiloterne og væksthuset k-fab for kulturelle iværksættere.

Newtons æbletræ til København
*Fra en direkte efterkommer til det æbletræ, der groede i Newtons barndomshave i Woolthorpe, England, er det lykkedes at hente podekviste til Danmark, og på fredag vil et træ blive udplantet i Universitetsparken i København. For mere end 300 år siden fik Isaac Newton stødet til teorien om tyngdekraften af et faldende æble. Man kan høre mere i programmet »Principia« på P1 27. oktober kl. 15.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her