Læsetid: 2 min.

K'NYT

10. oktober 2001


Forlag tør ikke besøge Frankfurt
*»Af hensyn til den personlige sikkerhed og i lyset af den
nuværende spændte og usikre verdenssituation« har forlagene
Borgen, Hekla & Vindrose besluttet ikke at deltage i bogmessen i Frankfurt, der åbner i dag. Marketingschef Jan Wass udtaler: »Frankfurt er Europas finansielle centrum; der findes banker, som rager meget højt op i luften, ikke mindst messetårnet selv, medieopmærksomheden er stor, så vi vurderede, at skulle der være et terrorangreb, så ville det blive dér. Luftvejene er heller ikke sikre for tiden, så sammenlagt er det nok til, at vi valgte at aflyse.« pa

Emmygallaen i fare
*Uddelingen af Emmypriserne – tv-verdenes svar på filmens Oscars – er blevet udsat for anden gang. Første gang var gallaen sat til 16. september, men blev udsat pga. af terrorangrebene, og anden gang var 7. oktober, men indledningen af gengældelseskrigen mod Afghanistan betød, at showet blev afbrudt kun få timer før, sendingen på CBS gik i luften. Nu overvejer arrangørerne, om der skal gøres et tredje forsøg eller om prisuddelingen helt skal aflyses.

Guggenheim åbner to museer i Las Vegas
*I samarbejde med Skt. Peterborgs Erimitage-museer åbnede Guggenheim i søndags hele to museer i spillebyen Las Vegas. Med knap 7.000 kvadratmeter og populære indslag som impressionister og motorcykler håber man at tiltrække opmærksomhed og penge fra de over 33 mio. turister, som hvert år besøger den veloplyste ørkenby.

Andy Warhol i Berlin
*En retrospektiv Andy Warhol-udstilling er åbnet i Berlins nye Nationalgalleri. Udstillingen – 160 malerier og 80 tegninger – omfatter selvportrætter og 32 suppedåser. Serien Thirteen Most Wanted Men er også bragt sammen for første gang i 35 år. Udstillingen skal senere til London og Los Angeles.

Unge danser for unge
*SALTO! hedder den årlige dansefestival for unge, der finder sted på Dansescenen i aften og i morgen. Prinsesser dør aldrig hedder Juniorkompagniets forestilling, der er blevet til i samarbejde med koreografen Bo Madvig (10. oktober kl. 11), mens det walisiske drengekompagni optræder 11.10 kl. 11 og kl. 19 med den sørgeligt aktuelle forestilling Television Overdose.
cc

Virkelighed, realisme, Det Virkelige
*En international konference om virkelighedens tilbagekomst i kunsten løber af stablen i dagene 26.-27. oktober på Aarhus Universitet. Kulturen og kunsten krydser i stigende grad klinger med Virkeligheden, og grænserne mellem virkelighed og medier, dokumentation og fiktion, private og offentlige rum og realitet, biografi og kunst er under opløsning. På konferencen kan høres oplæg af bl.a. Hal Foster fra Princeton University, Steven Jaobs fra Ghent University, John Roberts fra Universitetet i Wolverhampton, Winfried Fluck fra Freie Universität, Berlin og forfatteren og redaktøren John Erik Riley fra Oslo samt en lang række danske forskere fra litteratur, film og kunsthistorie. Mere info på www.hum.au.dk/nordisk/realisme. lb

Nye medlemmer af akademiet
*Hyggeklubben Det Danske Akademi har udvidet kredsen med tre distingverede herrer. De er: Professor Per Øhrgaard, lektor og tidssskriftsredaktør Frederik Stjernfelt og Sven Holm, forfatter.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her