Læsetid: 2 min.

K'NYT

3. oktober 2001


Hollywood laver bin Laden-film
*Tre uger efter terrorangrebene mod WTC og Pentagon og i en tid, hvor flere film med terrortemaer standses og New Yorks skyline ændres digitalt på flere eksisterende produkter, annoncerer Miramax, at de har købt rettighederne til den tidligere SAS-soldat Andy McNabs bog Crisis Four, der handler om en kvindelig terrorist, der af bin Laden får til opgave til at sprænge Det Hvide Hus i luften og myrde præsidenten. De britiske SAS-specialstyrker sættes ind for at forpurre den ondsindede plan. Et forsigtigt gæt kunne være at attentatet mislykkes og terroristinden havner i stærke soldaterarme. pa

Jorden står alligevel
*Trods hærværk og tyveri besluttede arrangørerne af fotoudstillingen »Jorden set fra Himlen« at lade de 120 luftfotobærende betonklodser stå tiden ud på Store Torv i Århus, dvs. til 31. oktober.

Efterårsferie på Det Kongelige
*En god introduktion til ballettens verden for børn leveres med den over 200 år gamle dansespøg Amors og Balletmesterens Luner af Vincenzo Galeotti, der danses sammen med Tim Rushtons poetiske Den røde ballon i skolernes efterårsferie. Der er forestillinger kl. 12 og 14 i dagene 14., 15., 17. og 21. oktober og børnene kan forudorientere sig på www.kgl-teater.dk.cc

Pris til DR-dokumentar
*Dokumentarprogrammet »Den anden vej« hapsede en førstepris ved Prix Danube, en festival for børne- og ungdoms-tv i Bratislava i Slovakiet. Programmet er produceret af DR B&U, tilrettelagt af Tina Svendsen og handler om en 12-årig dreng, hvis rockerfar bliver banket ihjel, og knægtens efterfølgende vrede og forsøg på at vælge – den anden vej.

Ægyptisk pris til Blinkende Lygter
*Anders Thomas Jensen, instruktøren af en af de senere års mest succesrige danske film, Blinkende lygter, er ved en festival i Alexandria blevet hædret med førsteprisen for debuterende instruktører.

Nye portaler på dr.dk
*Som følge af et samarbejde med den amerikanske rumforskningsadministration NASA vil man på adressen www.dr.dk/nasa fremover kunne læse de seneste populærvidenskabelige artikler, som der kværnes ud på den anden side af dammen. Ydermere annonceres det, at man på adressen www.dr.dk/kultur samlet kan finde netprodukterne fra alle DR’s kulturprogrammer fra »Bogart« til »Med og Mod Strømmen«.

Rohde og Borberg i DR
*Ugens forfatter i Alfabet (P2 i aften kl. 20) er Jokum Rohde og ditto i Bestseller (DR2 i aften kl. 22.30) er Jytte Borberg. Borbergs seneste roman anmeldes af Erik Skyum-Nielsen til højre for denne notits.

Konkurrence om koncertsal
*Danmarks Radio har udvalgt otte arkitektfirmaer til at deltage i konkurrencen om tegningen af en ny koncertsal i Ørestaden. De er: franske Architectures
Jean Nouvel, spanske José Rafael Moneo Arquítecto, Snöhetta fra Norge, japanske Arata Isozaki & Associates, Henning Larsens Tegnestue, 3x Nielsen/Knud Fladeland Nielsen, Schmidt, Hammer & Lassen og det dansk-amerikanske Rafael Viñoly Architects PC/Århus Arkitekterne. Der er sat 700 millioner kr. af til koncertsalen ud af de i alt ca. tre mia., som hele DR’s byggeri i Ørestaden vurderes til at koste.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her