Læsetid: 2 min.

K'NYT

25. oktober 2001


Persisk poesi på vej
*I den kommende uge åbnes et vindue mod den klassiske persiske musiktradition på klem. De improvisatoriske ornamenter vil fylde rummet, når de iranske mestre Hossein Alizadeh og Hossein Omoumi, på henholdsvis strengeinstrumenter og neyfløjte, giver koncert 3. november i Den Sorte Diamant og dagen efter på Aalborg Kunstmuseum. Med sig har de sangerinden Afsaneh Rassai og slagtøjsspilleren Madjid Khaladj. Som optakt til koncerterne sætter P2-programmet Globus fokus på musikken i aften kl. 22 og fredag kl. 19.30 vil musikerne fortælle om musikken og demonstrere deres instrumenter på Musikhistorisk Museum i København. Info: www.musikhistoriskmuseum.dkww.densortediamant.dk og www.nordjyllandskunstmuseum.dk moh

Atter tid til Trane Film
*For 6. gang lægger Gentofte Bibliotek i Hellerup lokaler til en serie visninger af kunst- og portrætfilm under titlen Trane Film Aftener. På programmet i aften kl. 19 er Hans-Henrik Jørgensens dokumentarfilm Malakota (2001) om lakota-indianerne i South Dakota. Filmen efterfølges af premieren på Steen Møller Rasmussens Slidte dæk, en film med (og måske også om) Hans-Henrik Jørgensen. Torsdag 29. november indrammer filmene I Kasper Heibergs atelier, Paris 1966 og Connections: Ray Johnson On-Line premieren på Steen Møller Rasmussens Klip, Billede, Scene – Robert Wilson i København. Katalog med tekst af Lars Movin og Grethe Grathwol. Trane Film Aftener fokuserer på kunstrelaterede film, som ellers sjældent når frem til publikum, og har været afholdt hvert andet efterår siden 1991.

Dansk kunst i Spanien
*Syv danske kunstnere er inviteret til at deltage i »Barcelona Arte Contemporanéo 2001«, der løber af stablen fra 24. oktober til 2. november. Det er Jette Gejl Kristensen, Peter Ravn Callesen, Mads Ljungdahl, Ole Krabbe-
Poulsen og kunstnergruppen Artillery med medlemmerne Trine Rytter Andsersen, Tina Lynge og Grethe Aagaard. Deres »kunstbegivenhed«, som det hedder, har titlen »A primera vista – Site-seeing«, og værkerne kan ses både på pladser og gader i Raval-kvarteret og i Galeria La Santa – her helt frem til 15. november. Der indgår portrætspejle, som ikke vil se dig, en gigantisk engel er på færde, der kan høres dansk og katalansk musik, mixet til noget helt tredje m.v. lb

Bergmans rejselegat til Lie Kaas
*Skuespilleren Nikolaj Lie Kaas fik onsdag overrakt Ingmar Bergmans rejselegat på 50.000 kr. bl.a. for sine roller i film som Blinkende lygter og Et rigtigt menneske og teaterstykket Peer Gynt. Pengene kommer fra den Sonning-pris, som Bergman modtog i 1989 og fluks donerede til et rejselegat for danske teater- og filmfolk.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu