Læsetid: 2 min.

K'NYT

18. oktober 2001

Anthrax – stadig et heavyband
*Før terrorangrebene mod WTC og den seneste tids miltbrand-panik forbandt de fleste et heavy-metal-band med navnet
Anthrax, men nu er samme band af den opskræmte folkestemning i USA blevet tvunget til at tage afstand fra koblinger til terrorisme. De har udsendt en pressemeddelelse, hvori de erkender, at navnet pludselig ikke er så sejt længere efter at navnet associerer med »frygt, paranoia og død«. Men ændre det vil de dog
ikke, og ej heller tage afstand fra pladetitlen Spreading the
Disease; det var jo bare musikken, de spredte til masserne.pa

Stjernedans på Det Kongelige
*Bedre gøres det formodentlig ikke i dag: Ved premieren på en nyopsætning af Bournonvilles Sylfiden 25. oktober på Gamle Scene danser Nikolaj Hübbe rollen som James og den mageløse Sorella Englund kryber ind under huden på heksen. Dinna Bjørn har instruktionsansvaret og programmet byder desuden på en ny ballet med den lovende titel Vinger af Anna Lærkesen til Johann Sebastian Bachs koncert i E-dur for violin, strygere og basso continuo. cc

Kronborg-malerier alligevel okay
*Efter et besøg på Kronborg udtaler chefkonservator Henrik Bjerre, at malerierne på Kronborg alligevel ikke er beskadigede.

Destiny’s Child udskudt
*Seneste semiparanoide aflysning i kølvandet på terrorangreb og hævnkrig kommer fra Destiny’s Child, der har udskudt den planlagte koncert i København 25. oktober til 25. maj næste år. Købte billetter refunderes på salgsstedet eller kan benyttes til til den ny koncertdato.

Virkeligheden udskudt
*Den planlagte konference om virkelighedens genkomst i kunsten på Aarhus Universitet 26.-27. oktober er blevet udskudt til marts. Årsagen er at Hal Foster har punkteret en lunge i et trafikuheld og at konferencen i øvrigt har været ramt af aflysninger pga. »den globale situation pt.«.

Vulgære Tynan
*På mandag udkommer den legendariske engelske teaterkritiker Kenneth Tynans posthumt udgivne dagbøger. I årtier var den flamboyante Tynans pen i The Observer blandt de mest slebne i det angelsaksiske teaterlandskab. Få var som han i stand til at levere smittende, præcise og nysgerrige beskrivelser af teateraftener, der ellers ville gå i glemmebogen. Men siden gik det ned ad bakke. Han lod sig pacificere, da Laurence Olivier hentede ham til det nyoprettede National Theatre som chefdramaturg i begyndelsen af 70’erne. Og Tynan endte med at levere forblændede stjerneportrætter uden distance fra Los Angeles. Nu får mennesket Tynan en hård medfart i sit gamle blad, hvor den chokerede kritikerkollega Peter Conrad taler rent ud af posen om Tynans skæbne: »Det er en sørgelig, advarende fortælling om falske værdier, professionel etik og journalistikkens degenerering i de sidste årtier«, skriver han under overskriften »Vulgaristen Tynan bør være os alle en lærestreg.«jso

Færøsk kulturpris
*Færøernes landstyres kulturpris på 150.000 kr. er gået til den 63-årige teaterleder Eydur Johannesen, der i en årrække var rektor for skuespilskolen på Aarhus Teater. Han er nu tilbage på Atlanterhavsøerne, hvor han leder teatret Gríma, som han selv grundlagde i 1976.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her