Læsetid: 2 min.

K'NYT

17. oktober 2001


Kunstnerkonger på falske pas
*I 1992 oprettedes kongeriget Elgaland-Vargaland, der består af alle internationale farvande, grænselinjerne mellem samtlige klodens nationer plus alle digitale rum. De selvproklamerede konger af denne fysisk set største nation i verden – omend den ikke er anerkendt af nogen som helst og har et indbyggertal på ni – er Carl Michael von Hauswolff og Leif Elggren, der egentlig er billedkunstnere, som til daglig har forlagt residensen til Stockholm. Forleden besluttede regenterne at tøffe lidt rundt i riget, hvorfor de ekviperede med Elgaland-Vargaland-pas bordede færgen MS Regina Baltica med kurs mod Tallinn. Planen var at blive afvist af den estiske told, sætte kursen tilbage i deres kongerige, blive afvist af tolden i Sverige osv., men planen kuldkastedes af de estiske toldere, som ikke kunne se kunsten, konfiskerede dokumenterne, som de opfattede som falske pas, og tilbageholdt begge notabiliteterne. Efter en dag i brummen blev de sendt tilbage til Sverige – uden pas. Man kan læse mere om Elgaland-Vargaland på www.krev.org. pa

Festaften for danseteater
*Nyt Dansk Danseteater fylder tyve år, og kompagniets nye leder Tim Rushton lægger ud med en invitation til at danse med efter fredagens forestilling på Dansescenen på Østerbro. Programmet byder på to af hans tidligere succeser, Nomade og C’est moi, samt en premiere på Rushtons seneste med titlen Shadowland, inspireret af beat-generationens lyrik. cc

Malerier beskadiget
*Tolv uvurderlige malerier, der pryder Kronborgs riddersal, er blevet beskadiget under varmebekæmpelse af hussvamp i murene. Efter 14 dage med varmeblæsere på stilladser på ydersiden steg temperaturen også indendøre til en punkt, hvor malerierne begyndte at krakelere og skalle af. Malerierne er fra 1600-tallets begyndelse og malet af Franz Clein, Reinhold Timm og Pieter Tsaacsz. En chefkonservator fra Statens Museum for Kunst tager på inspektion i dag.

Alligevel ja til Guggenheim
*Efter en sikkerhedsvurdering fra Udenrigsministeriet har Nationalmuseet ombestemt sig og vil nu alligevel tillade, at Eckhout-samlingen udlånes til Guggenheims Brasilien-udstilling i New York.

James Bond i Odense
*Odense Symfoniorkester opfører i aften og i morgen i Odense Koncerthus et program med filmmusik, primært fra James Bond-filmene.

Lars Frost i Alfabet
*Ugens forfatter i Alfabet i aften kl. 20 på P2 er den krølhårede Lars Frost, der er aktuel med romanen Allermest undrer det mig at vi kan glemme, der angiveligt skulle være skrevet durk op i bagdelen på Alain Robbe-Grillet.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu