Læsetid: 2 min.

K'NYT

13. oktober 2001


Kortfilm nomineret til UPI
*Vinderen af Close-up-kortfilmsfilmskonkurrencen anno 2000, den skæve komedie Kuppet er nomineret til at være blandt de 11 film, der skal dyste om Det Europæiske Filmakademis pris, Prix UPI, som offentliggøres 1. december i Berlin. Kuppet, der er instrueret af Dennis Petersen og Frederik Meldal, handler om fire seje drenge, der sidder i en bil og venter ved en jernbaneoverskæring, mens et uendeligt tog kører forbi. Dialogen dem imellem kører i ring; et tilbagevendende tema er, at de skulle have taget Randersvejen. Siden sejren i Close-up har filmen vundet førsteprisen ved filmfestivalen i Gent.pa

Der var engang en krig
*Tøjhusmuseet har gennemført en reorganisation af store dele af sin udstilling og viser nu minder om Danmarks krige med svenskerne fra 1563 til 1720. I alt 300 genstande beretter om Danmark som en af Europas mest militariserede stater under titlen ’Vaagen Mand Er Ond At Vække’ – indskriften på en fane fra det fynske rytterregiment, der deltog i slaget ved Lund 1676. Det blev det blodigste i Nordens historie og i 1995 fandt man en massegrav, som arkæologerne siden har undersøgt og hvorfra Tøjhusmuseet viser et skelet.cc

Bæredygtigt engangsbestik
*Mai Plank, Anne Bannick og Lene Vad Jensen, alle nyligt uddannede textil- eller produktdesignere fra Designskolen i Kolding, har udviklet prototyper på 13 kompostérbare picnicredskaber, som skal bygge bro mellem ’brug og smid væk’-kulturen og bæredygtighedstanken. Det kan ses fra i dag på Trapholt ved Kolding. Picnicsættene er festlige og nutidige – og lige til at spise med. Se www.picnicen.dk.
mam

Apropos engangsbestik
*Kasserne med nødhjælp, som USA af PR-hensyn og til de rigtige nødhjælpsorganisationers udtalte irritation hælder i knolden afghanerne, skulle efter sigende indeholde en plasticgaffel og en ditto kniv samt en lille serviet.

Internetkunst gør nytte
*Ældre englændere fra Tenantspin, en internet-tv-station under kunstnergruppen Superflex’ internet-tv-station Superchannel, besøger i disse dage Danmark. Netstationen, er blevet en magtfaktor, der har slået hul på traditionelle mediers monopol på fremstillingen af den herskende virkelighed i Liverpool og har gjort pensionisterne politisk aktive. Tenantspin har været på besøg hos Ældremobiliseringen og set en af de 55 datastuer, som foreningen har etableret på landsplan. I Ældremobiliseringen ser man med stor interesse på det engelske eksperiment, som man ønsker at kopiere. Mere info på www.superchannel.org
lb

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her