Læsetid: 1 min.

Længselsfulde hillbillies

19. oktober 2001

(2. se ktion)

*The Handsome Family: Twilight (Carrot Top Records/Trocadero/MNW)

Rock
*Mens Nashville-countryen er i dyb kunstnerisk krise – selvom produkterne derfra sælges i vognlæs – er det den alternative countryscene, der sætter dagsordenen i disse år. Det er musik fra det enorme stræk mellem New York og Los Angeles, man ikke ser stort til i amerikansk film – om end Fargo, Boys
Don’t Cry, One False Move og A Simple Plan alle tager udgangspunkt i en lilleby-virkelighed, præget af trailer-parker, white trash og gedign småborgerlighed – eller på tv, men som ikke desto mindre er der, de fleste amerikanere bor.
Kært barn har mange navne og denne neddæmpede, depride, minimalistiske og indtrængende stil er blev kaldt meget – fra new depression til backwoods noir – men det mest sammenfattende er stadig Americana, alle disse (især) små og store ting, som tilsammen tegner billedet af (det uofficielle) USA.
Få i genren gør det så mesterligt og uafrysteligt som ægteparret Brett og Rennie Sparks, der som The Handsome Family til dato har udsendt tre fine albums, fyldt til randen med en melankolsk, underfundig og melodiøs minimalisme, som har givet dem gode anmeldelser kloden rundt, men ikke skyggen af en hitlisteplacering. Dertil er musikken for gammeldags, for uglamourøs og i sidste ende, for skæv og dybsindig til masserne og de dj’s, som rundt om på radioerne gør hvad de kan, for at øge hadet til musik med hjernedød afliring af hjernedøde hits. Duoens fjerde udspil hedder Twilight og er fyldt med skumringsstemninger fra et stort og øde landskab, der kun brydes af højspændingsledninger og spredt dyreliv. Den udgør det perfekte soundtrack til en imaginær køretur gennem USA’s Great Midwest og Bretts udtryksfulde baryton bringer de sære og originale tekster til live: ’… I’m still sitting here drinken frozen beer and throwing potato chips into the white snow drifts just in case a bird decides to fly through here tonight …’ Sublimt, sart og sørgeligt.-lyn

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu