Læsetid: 2 min.

Mike er god nok

Kampen mellem Brian Nielsen og Mike Tyson er større i Danmark end i udlandet
13. oktober 2001

Kampen
Jeg ved ikke, om læseren har bemærket det, men Mike Tyson ser faktisk utroligt flink ud. Han har venlige øjne, og så længe han ikke smiler alt for stort og afslører sin skæve guldfortand, kunne han meget vel ligne en vellidt, socialpædagog i en forstad til Chicago eller på det Indre Nørrebro. Et forbillede.
Desværre er Mike Tysons brændstof i ringen aggressionen, hvorfor det rent fortælleteknisk er i mediernes – og boksningens egen – interesse at skildre ham som et monster eller ondskaben selv. Som boksedommeren Ove Ovesen sagde i Information i går, så er Tyson i bund og grund en »stakkels, vildført knægt« med en trist opvækst.
Problemet er, at 35-årige Mike Tyson slår mægtig hårdt. Der svirrer mange rygter om den slags, men en amerikansk test siges at have vist, at Tysons næve-til-kæbe-missil svarer til at blive ramt af en seks kilo tung træhammer med 32 km/t. Dette tryk skal Brian Nielsens bamsekrop absorbere gennem flere runder, men klarer han dem, har han en vis chance for at ’slide’ Tyson op. Ingen eksperter tør afskrive ham og hans venstrejab fuldstændig.
Da drengene blev vejet forleden, lød Tysons kampvægt på 108,6 kilo – det tungeste han har vejet i sin 16 år lange karriere. Det er ikke fordi han er blevet tyk, men resultatet af intensiv vægttræning gennem de forløbne fire måneder. I øvrigt overraskede han ved at dukke op i en dansk fodboldlandsholdstrøje med navnet ’Tyson’ på ryggen.
Brian Nielsen, der med sine 191 centimeter er 11 centimeter højere end Tyson og dermed har en langt længere rækkevidde, vejede i al sin laskethed 117,8 kilo. Det plejer han.

Promotoren
I Danmark er der tre hovedpersoner i det her show. Den tredje er promotor Mogens Palle, der har formået at rejse penge nok til hente Mike Tyson til Danmark. Ved et pressemøde i søndags sagde Palle med en klump i halsen, at dette var det største, han havde lavet i sin 45 år lange promotorkarriere.
Forleden kom det så frem, at Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har sendt Mogens Palles virksomhed, International Entertainment ApS, til skifteretten, fordi styrelsen trods gentagne advarsler ikke har modtaget selskabets regnskaber for 2000. Man kunne næsten se krejlersveden pible på Palles pokerpande, da han forleden forsøgte at forklare sammenhængen til Ekstra Bladet:
»Det (regnskabet, red.) er ikke afleveret til tiden, fordi vi undervejs har skiftet revisor. Samtidig har både Bettina og jeg været syge.«
»Det er beklageligt, at vi endnu ikke har afleveret 2000-regnskabet, men det er lige på trapperne. Det er færdigt, og jeg har det her i min taske. Derfor skal jeg nok sørge for, at det bliver indleveret i næste uge.«
Man kan sige meget om Mogens Palle, men det er godt klaret at få et boksenavn af Tysons kaliber til Danmark. Vi ønsker ham god vind med regnskabsføringen fremover.
Det har været underholdende at have den mægtige bokselegende Mike Tyson gående rundt i Københavns gader med sin Punishment-hue og skabe furore.
Det skorter i forvejen på giganter.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her