Læsetid: 1 min.

Når engle får noget fremmed

26. oktober 2001

(2. sektion)

*Dæmoner er i følge Den store Danske Encyklopædi onde ånder, der er af lavere rang end guderne, men mægtigere end menneskene, og som plager disse fysisk og psykisk. De tidligste kristne skrifter opfatter begrebet dæmon således, men også som betegnelse for diverse hedenske guder. Det med at skyde det onde i skoene på ens modstandere er ikke en ny opfindelse. Dæmonologien i Nye Testamente, stadig ifølge Encyklopædien, bygger på den jødiske apokalyptik, hvor englenes seksuelle omgang med menneskene fødte de onde ånder.

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu