Læsetid: 1 min.

P3 justerer musikkurs

Sangen ’Burning Down the House’ er tilbage på P3, mens bomberne regner over Afghanistan
10. oktober 2001

»Burning Down The House,« lyder det fra Talking Heads på P3 klokken lidt over 10 mandag formiddag umiddelbart efter Radioavisens dækning af angrebet på Afghanistan. Sangen indleder anden time af Strax. I dagene efter den 11. september blev nummeret ellers holdt ude af P3 og P4’s musikflader – samme skæbne overgik »Leaving On A Jetplane« og Peter Bellis »DC-9.« Musikredaktør Eik Frederiksen sagde dengang, at man valgte at justere stilen, fordi »det er afgørende, at musikvalget er i balance med situationen«.
Information har spurgt Eik Frederiksen om, hvorfor det så er i orden at spille »Burning Down The House« nu:
»Jeg synes ikke, det var kriminelt. Men det var måske et af de numre, hvor man bagefter kunne sige, at det var lige på kanten. På den anden side, synes jeg også, man skal passe på ikke at overreagere.«
– Er der forskel på flykatastrofen på Manhattan og bomberne over Afghanistan?
»Nej, det er jo principielt det samme. Den store forskel er, at man ved det nuværende bombardement var forberedt. Den 11. september var man fuldstændig uforberedt, og du havde billederne lige inde på nethinden. Det tror jeg, betyder meget for folks forståelse.«
»Det betyder ikke, at det er mindre alvorligt, at man bomber Kabul end Manhattan, men angrebet på Afghanistan var en forventet modreaktion. Men jeg medgiver, at »Burning Down The House« sikkert kan sende uheldige signaler til nogle lyttere«.
– Hvad mener du om det signal?
»Jeg synes ikke, at det var verdens heldigste sang at spille i den situation,« siger han og tilføjer, at der også under angrebet på Afghanistan kan være numre, som ikke bør spilles. Endnu har det imidlertid ikke været nødvendigt at stryge planlagte numre af playlisten,« siger han.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her