Læsetid: 1 min.

Prispenge til kunstnere

8. oktober 2001

Den svenske Carnegie Art Award er indstiftet for at støtte fremtrædende nordiske kunstnere og fremme nutidig nordisk malerkunst. Det er beløb, som kan mærkes: 500.000, 300.000 og 200.000 svenske kroner tildeles de tre vindende kunstnere samt et stipendium på 50.000, der går til en yngre kunstner. Den 6. november åbner årets udstilling i Arken (til 25. november), men i år er der ingen danske prismodtagere. De heldige vindere er Jan Håfström (SE), Carolus Enckell (FI) og Johan Scott (FI). Stipendiet er tildelt svenskeren Jens Fänge. De danske deltagere i udstillingen, som omfatter 51 værker, er Kaspar Bonnén, Peter Carlsen, Kehnet Nielsen og Chr. Schmidt-Rasmussen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her