Læsetid: 3 min.

Da Tyson kom til byen

Informations udsendte befandt sig pludselig i boksningens indercirkel og fik staldtips fra Mogens Palles stald
2. oktober 2001

Lobbysnak
Mike Tyson var i godt humør, da han i den tidlige morgen i går landede i Kastrup med en hue, hvorpå der stod indvævet ordet Punishment. Det forlød, at han kom direkte fra Vegas. Tyson afviste ikke at skrive autografer, men kunne dårligt komme til for pressefolk. Dog var der én, der fik en, en tolder, som kaldte sværvægteren over til skranken.
»Har du cigaretter eller alkohol med?« spurgte tolderen.
Tyson svarede benægtende.
»Godt, så skriv lige her,« sagde tolderen. Det gjorde Tyson, og dermed var autografen hjemme.
Derefter blev Tyson lodset ind i en hvid limousine, som bragte ham til Radisson Scandinavia, hvor hele 25. og 26. etage var reserveret til ham og hans stab, ca. 30 hjælpere. Der blev passet godt på ham af vagter, bl.a. en tidligere officer i Fremmedlegionen.

Frygtløs
Ikke at Informations udsendte var direkte til stede ved landingen. Vi har det dels fra en fotograf fra Nordfoto, dels fra ringannouncer Mogens Nymann, som vi begge traf senere på dagen i hotellets lobby, hvor vi pludselig befandt os i den allerinderste cirkel fra Mogens Palles boksestald, som sad stand by ved baren, mens Tyson selv mentes at pleje sit jetlag.
Her sad nu ved bardisken Poul Gaardbo, som blev præsenteret for os som »Mogens Palles højre hånd«, fordybet i samtale med en kvinde.
»Jeg tror, Tyson vil blive overrasket,« sagde Poul Gaardbo.
»Det kan sagtens blive en af hans hårdeste kampe. Amerikanerne har slet ingen forventninger om andet end en sejr, men Brian Nielsen er frygtløs.«
Gaardboe fremhævede som en særlig kvalitet, at
Nielsen kan tåle meget. Meget mere end andre boksere. Desuden at han er hurtig på både hænder og fødder.

Dommeren Berit
Kvinden viste sig at være Berit Andreasen, der er boksedommer. Hun er 36 år og tilhører en yngre generation af kvinder, for hvem boksning ikke bare er vold, men en interessant og fascinerende sportsgren.
– Dømmer du udelukkende kvindekampe?
»Nej, jeg har kun dømt en enkelt kvindekamp – og ellers har jeg dømt alle de store mandlige, danske boksere.«
– Møder du negative reaktioner, fordi du er kvinde?
»Overhovedet ikke. Højst fra de tilskuere på bageste række, der alligevel ikke har set, hvad der foregår,« siger hun med et smil.
Ud over at være dommer er Berit Andreasen sygeplejerske. Meget praktisk, hvis en af bokserne skulle komme til skade, kan man tænke. Det er kun tre år siden, hun blev dommer efter at have gennemgået test og deltaget i flere seminarer – det har man også inden for boksning. Men i dag er hun chauffør, hvis Tyson f.eks. pludselig finder på, at han vil shoppe i København, (hvad der gik hårdnakkede rygter om).
»Jeg kan dog ikke være sikker på at køre for Tyson,« siger hun.
»Men så måske for hans manager, Sheely Finkell.«

Ringannounceren
Men tilbage til Mogens Nymann, der pludselig var blevet shanghajet til at være den ene af de to bodyguards, der ledsagede Tyson i lufthavnen.
(»Kan du gå på den ene side, så går jeg på den anden,« havde Tysons sædvanlige bodyguard sagt).
En ringannouncer er ham, der fra selve ringen præsenterer bokserne for publikum. Mogens Nymann har siden 1976 annonceret 3.000 kampe, men ved endnu ikke, om han får fornøjelsen af Tyson eller blot får de øvrige kampe.
»Hvis Brian ikke hænger hjernen på knagen i omklædningsrummet, har han en god chance, for han har jo slået flere andre tidligere verdensmestre,« siger Nymann, der kalder kampen den 13. oktober i Parken for en megabegivenhed, men tilføjer, at han har set så mange andre store kampe. Han erindrer en kamp i Randers, hvor Muhammad Ali snakkede 10-15 minutter med publikum forud for kampen. Som den største oplevelse nævner han en af Ayub Kalules kampe.

Palms bøf
Nymann, der er fuld af historier om boksning, mener ikke, at sporten rent skademæssigt er værre end ishockey. Han kalder Kurt Thyboe for boksejournalistikkens svar på Poul Dissing. Engang inviterede han Hans Henrik Palm med hjem til middag. Palm skar lidt i sin steak, og gik så ud for at hente sin tandbeskytter. Bøffen var åbenbart lidt sej i det. For nylig overværede han en kamp mellem Palm og Jørgen Gamle Hansen i forbindelse med optagelser til en biograffilm, Charlie Butterfly, med Baard Owe i hovedrollen. Da blev han helt nostalgisk.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her