Læsetid: 2 min.

WEB.HVAD.HVOR

26. oktober 2001

(2. sektion)

Filmklubber
*Rundt om i Danmark findes en række små og mindre filmklubber, som gør deres for at variere biografernes filmudbud og skabe nogle cinemafantastiske rammer omkring publikums filmoplevelse. Her er en oversigt over nogle af dem, der også har en hjemmeside.

home.imf.au.dk/filmklub/
*Universitetsforeningen Århus Studenternes Filmklub er en af de største, ældste (den blev stiftet i 1953) og mest professionelle af landets filmklubber. Siden 1973 har klubben tillige været Filmmuseets repræsentant i provinsen, og således er de, som de praler på deres hjemmeside, »det eneste sted vest for Valby Bakke, hvor det er muligt at se film fra en af Europas største filmsamlinger.«
Alle over 16 år kan blive medlem af Århus Studenternes Filmklub, der i deres biograf på universitetsområdet viser omkring 70 film om året med professionelt biografudstyr og Dolby Surround.
På deres hjemmeside kan man se klubbens program fra 1995 og frem til i dag, og det er en fornem blanding af gamle klassikere og nye succeser, der har været på plakaten. Hver film er omtalt gennem fyldige citater fra f.eks. dagbladsanmeldelser eller leksikaopslag. Mandag til torsdag i næste uge byder klubben på film af bl.a. Hal Hartley,
Alfred Hitchcock og Stephen Frears.

www.studenternet.auc.dk/biotex/
*Også på Aalborg Universitets Center har de studerende etableret en filmklub. Biotex er det fængende navn, og som i Århus vises en god blanding af gammelt og nyt, gerne med indledende foredrag af forskellige eksperter eller filmfolkene bag. Som f.eks. da Biotex fornylig viste Bænken, og hovedrolleindehaveren Jesper Christensen fortalte om sine oplevelser med at lave filmen. Forestillingerne foregår i den lokale biograf, Biffen, og på en sæson, der varer et halvt år, viser Biotex ti film, som alle har mulighed for at løse billet til.

www.ou.dk/aktiviteter/filmklub/
*Selvfølgelig har Syddansk Universitet også en filmklub. Odense Studenter Filmklub drives som søstrene i Århus og Aalborg af de studerende selv, men er ellers åben for alle andre filminteresserede.
Som noget unikt for deres hjemmeside kan man komme på en virtuel rundtur i operatørrummet og kigge lidt nærmere på det professionelle fremvisningsudstyr. Man kan også se klip fra nogle af de film, som klubben viser i løbet af de næste par måneder eller læse nogle af medlemmernes egne filmomtaler.

hjem.get2net.dk/blaa_bio/
*Der ligger ikke noget universitet i Jystrup. Men bor man i byen, så har man takket være Blå Bio alligevel mulighed for at se gode film og bagefter få sig en snak med andre filmentusiaster. Blå Bio blev ifølge deres hjemmeside etableret i 1985 for at give byens borgere mulighed »for at se og gense nyere og ældre film under hyggelige former.«
På grund af en lov om at man ikke offentligt må annoncere for en filmforenings arrangementer, findes der ikke noget decideret program på Blå Bios hjemmeside. Men det er dog muligt at læse mere om de film, der bliver vist, og sender man dem en mail, så kvitterer de gerne med en oversigt over tid og sted for foreningens aktiviteter. De omfatter bl.a. 11 film om året med efterfølgende middag og »anden underholdning,« som der står på hjemmesiden.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu