Læsetid: 1 min.

31 dages krig

USA fordobler specialstyrker
7. november 2001

*Antallet af amerikanske specialstyrker inde i Afghanistan er blevet mere end fordoblet den seneste uge, og flere styrker vil blive sendt ind, så snart vejret tillader det, sagde den amerikanske forsvarsminister, Donald Rumsfeld, i går.
Sidste uge udtalte Rumsfeld, at han håbede på at tre- til firedoble antallet af specialstyrker – der i udgangspunktet talte omkring 100 mand – inden udgangen af oktober.
»Vi er gået omkring to en halv gang over det antal, vi startede med, og befinder os nu fire steder inde i Af-ghanistan i stedet for to steder,« sagde Rumsfeld.
*Tysklands forbundskansler, Gerhard Schröder, sagde i går, at den tyske regering er parat til at imødekomme en amerikansk anmodning om 3.900 tyske soldater til Afghanistan.
Det tyske bidrag vil omfatte bl.a. specialstyrker, der kan opspore ABC-våben, samt enheder der kan evakuere sårede.
*Den amerikanske udenrigsminister, Colin Powell, forsikrede i går i et interview i egyptisk tv, at USA ikke har planer om at angribe Irak: »Afghanistan er første fase, men der er ikke i øjeblikket planer om at udvide den militære aktion,« svarede Powell på et spørgsmål om, hvorvidt Irak ville være et muligt mål i en udvidet militær kampagne.
*Den amerikanske præsident, George W. Bush, beskyldte i går i en satellit-transmitteret tale til de øst-
europæiske ledere, der holdt møde i Warszawa, bin Ladens al-Qaeda-netværk for at forsøge at anskaffe sig atombomber og bakteriologiske og kemiske våben: »De forsøger at få fat på ABC-våben, og hvis de havde midlerne, ville vore fjender være en trussel mod enhver nation og dermed mod civilisationen selv.«
*Den Nordlige Alliance hævder at have indtaget tre områder, Zari, Keshendeh og Aq-Kupruk – i givet fald et skridt på vejen mod den nordlige hovedby Mazar-i-Sharif, der er under Talebans kontrol. Alliancen hævdede også, at den er parat til en offensiv mod Kabul.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her