Læsetid: 1 min.

39 dages krig

Taleban: Vore ledere er i sikkerhed
15. november 2001

*Taleban-bevægelsen meddelte i går, at Osama bin Laden og deres leder, mullah Mohammad Omar begge var i sikkerhed i Afghanistan: »De er i Af-ghanistan, og der er ikke sket dem noget,« citerede Afghanske Islamiske Presse Taleban-talsmanden mullah Abdullah for at sige.
Abdullah tilføjede, at Taleban fortsat ikke har tænkt sig at udlevere bin Laden.
*Nordalliancen sagde i går, at den har erobret lufthavnen uden for Taleban-bastionen Kandahar, og at den gør fremskridt i forhold til at indtage byen. Den oplysning var sent i aftes ikke bekræftet af uafhængige kilder. Alliancens udenrigsminister, Abdullah, sagde til iransk stats-tv, at der er »total kaos« i Kandahar.
*»Anti-talebanske oppositionsgrupper i Sydafghanistan kæmper mod Talebans kontrol, især nær Kandahar. Også her skifter situationen hele tiden,« udtalte Pentagons talsmand.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her