Læsetid: 1 min.

44 dages krig

USA sværger, at de vil finde bin Laden
20. november 2001

*Amerikanske styrker kæmmede i går det sydlige Afghanistan og svor, at de er fast besluttede på at finde verdens mest eftersøgte mand, Osama bin Laden, og at de ikke ville lade Taleban-lederen mullah Mohammad Omar slippe væk fra Kandahar.
Amerikanerne bombede i går Kandahar i Sydafghanistan og Kunduz i nord. Det skønnes, at antallet af belejrede Taleban-styrker i Kunduz og omegn er på mellem 20.000 og 30.000 mand, heraf en tredjedel udlændinge – bl.a. pakistanere, arabere, usbekere og tjetjenere.
»Denne krig er ikke slut, og vores tropper vil fortsætte indtil al-Qaeda er tilintetgjort,« sagde den amerikanske udenrigsminister, Colin Powell, i går.
*Nordalliancen blev i går udsat for et stadig voksende internationalt pres. En talsmand for FN sagde, at FN’s udsendte i Kabul, Francesc Vendrell, inden for få dage vil arrangere et møde i hovedstaden i et forsøg på at få oprettet en midlertidig regering i landet.
Den amerikanske udsending i Afghanistan sagde i går efter møder i en lufthavn nær Kabul at en konference om dannelse af en midlertidig regering med deltagelse af afghanske ledere kan påbegyndes i slutningen af denne uge, sandsynligvis i Tyskland.
*FN’s menneskerettighedskommisær, Mary Robinson, udtrykte i går bekymring over rapporter om summariske henrettelser af Taleban-soldater, der har overgivet sig: »Jeg hører rapporter om summariske henrettelser af mennesker, som er afvæbnet. Det er imod internationale menneskerettigheder, imod Geneve-konventionen,« sagde Robinson.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her