Læsetid: 2 min.

Bogkort

23. november 2001

(2. sektion)

*Naomi Kleins dokumentationsbog, No logo, om mærkevarernes indflydelse og udvikling er blevet kendt i Danmark, længe før end den er kommet på dansk. Men det gør den på fredag i Steen Fiils oversættelse på forlaget Klim (515 s., 275 kr.). Naomi Klein, der er fast klummeskribent i bl.a. Information og The Toronto Globe and Mail, er canadier. Nike, det kommunistiske manifest, Bluckbuster Video, Den Tredje Verden... Naomi Klein får det hele sat på plads. Bogen er blevet udgivet i de væsentligste vestlige lande og selv blevet en mærkevare i boghandlen. Martin Burhchardt skrev om mediefænomenet Klein i Information 17. april 2000.

*Philip Roth skriver os i romanen En menneskelig plet tilbage til Monica Lewinsky-tiden i USA, sommeren 1998. Den fortæller om en pensioneret professor i klassisk filologi, som har måttet vige sit job efter uberettiget anklage for racisme. Romanen er »et yderst veloplagt, rasende og klogt indlæg mod den nyeste form for heksejagt, der ikke kun er den politiske korrekthed, der her drives ud i det absurde, men også en heksejagt, der i følge Roth er ude efter det hele menneske.« Det skrev vor anmelder, Lene Schøtt-Kristensen 10. august 2000. Romanen er netop udkommet på dansk hos Gyldendal i Ole Husted Jensens oversættelse (336 s., 328 kr.)

*Kerstin Ekmans Arilds tegn er ligeledes netop udkommet på dansk. Den er »en moderne-arkaisk myte struktureret som et trylleeventyr,« skrev Torben Brostrøm, da han anmeldte den her i avisen på grundlag af den svenske udgave med originaltitlen, Urminnes tecken 24. oktober 2000. Arilds tegn er udkommet på Gyldendal (168 s., 195 kr.)

*Søren Kierkegaard blev tidligere regnet for en forfatter for de få, men kloge. Sådan er det ikke mere – eller kan ikke være, efter at Aschehoug i går har udgivet Forførerens Dagbog i, hvad der ligner en populær gavebogsudgave (160 s., 129 kr.). Forførerens Dagbog regnes for en fiktiv udgave af Kierkegaards egen kærlighedshistorie, og der henvises da også til genstandens, Regine Olsens dagbog, som kom tidligere i år under stor presseinteresse – skønt den ikke er verificeret som ægte. Den nye udgave er et fotografisk genoptryk af Aschehougs udgave fra 1956.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu