Læsetid: 2 min.

FILMKLIP

2. november 2001

(2. sektion)

*Pottermusik Går du, ligesom jeg, rundt som et barn juleaftensdag og venter på Chris Columbus’ filmatisering af J.K. Rowlings første Harry Potter-bog – dansk premiere den 23. november – så er der trøst at hente i John Williams musik til filmen, som kan opleves via et link på www.aintitcool.com. Den amerikanske Internetudbyder AOL – som også ejer, Warner Bros., produktionsselskabet bag filmen – har i en begrænset periode givet alle os Potter-fans mulighed for at høre scoret, inden vi så forhåbentlig går ud og køber det. Og ud fra de efterhånden 30 minutter, jeg har hørt af det 73 minutter lange score, så er der tale om yderst veloplagt og stemningsfuld musik fra Spielbergs hofkomponist. Så, mens tid er, handler det om at tune sin computer ind på den rigtige frekvens, fatte sine hovedtelefoner og med en Harry Potter-bog i hånden lade sig føre bort til en verden, hvor troldmænd, hekse og drager faktisk findes.

*Djævlebændt Hollywood er åbenbart klar til, for fjerde gang, at lade sig besætte af djævelen. I hvert fald rapporterer branchebladet The Hollywood Reporter, at Liam Neeson har sagt ja til at spille hovedrollen i en fjerde
Exorcisten-film. Og i stedet for at lave endnu en efterfølger til den første film, William Friedkins fremragende gyser Exorcisten, så bliver det en såkaldt prequel – instrueret af en anden veteran, John Frankenheimer – der foregår før Friedkins film. Neeson skal således spille den unge fader Merrin, en karakter, der som gammel blev spillet af Max von Sydow i den første film. En spøjs detalje ved projektet, der skal optages til foråret, er i øvrigt, at Frankenheimer faktisk også instruerede en opfølger til Friedkins Oscarvindende krimi French Connection, og mange mener faktisk, at Frankenheimer slap bedre fra opgaven end sin forgænger. Det kunne være et godt tegn for den nye films videre skæbne.

*Vindmøller På næste fredag er der premiere på den årlige Disney-tegnefilm, Atlantis, men allerede nu vil rygterne vide, at musefabrikken som et af deres kommende projekter planlægger at tegnefilmatisere Cervantes’ Don Quixote. Det er de talentfulde Brizzi-brødre, som skal stå i spidsen for projektet, de samme to animatorer, der lavede de stilfulde og inciterende indledningssekvenser i både Klokkeren fra Notre Dame og Tarzan.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her