Læsetid: 1 min.

Til kamp mod inkompetencen

8. november 2001

North debat og udstillingssted fejrer på fredag 25 års jubilæum. Initiativtageren og idémanden Bent Petersen udfylder stadig de huller, han finder i dansk kunstformidling. Han startede med at eksponere de dengang oversete kunstnere som Bjørn Nørgaard, Torben Ebbesen, Henrik Have, Stig Brøgger, Hein Heinsen m.fl. Ønsket var at påvirke opinionen til fordel for en progressiv kunst. I dag, hvor avantgarden har placeret sig på parnasset, åbner han øjnene for kunstnere i marginalområdet. Jubilæumsudstillingen viser 500 publikationer fra 1976 og frem. Udstillingen kan ses i North – nu INK, Institut for Nutidskunst – i Nørregade 9C, kld. ti.-on. 13-18, to.-fr. 13-16, lø. 11-15 til 24. nov. www.i-n-k.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her